Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Tosun’un bıraktığı korkunç borç 405 milyon

Tosun’un bıraktığı korkunç borç  405 milyon

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, kendisinden önceki Belediye Başkanı Tolga Tosun’un kendisine 405 milyon lira borç bıraktığını açıkladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, kendisinden önceki Belediye Başkanı Tolga Tosun’un kendisine 405 milyon lira borç bıraktığını açıkladı. 

Bu borca gecikme faizinin de eklenmesiyle daha da büyüyeceğini vurgulayan Mirza, “Ben, böyle bir borç devretseydim, sokakta bile gezemezdim ve şehri terk ederdim” dedi.

Meclis toplantısında, Belediye Başkanlığının 2023 mali yılına ait çalışma raporu görüşülürken söz alan Mirza, “Tolga Başkan, aday gösterilmeyeceğini bildirildikten sonra son bir ayda yüzde 50’si büro elemanı olmak üzere 109 kişiyi işe aldı” diye konuştu.

Tosun’un, belediyenin ortağı olduğu şirketin müdürü olan Metehan Turan’ı işten çıkararak 420 bin lira ihbar tazminatı ödediğine dikkati çeken Mirza, şunları söyledi:

“Bu şirketin borcu 120 milyon liradır. Bunun üzerine şirket müdürüne bir de 420 bin lira tazminat ödenmiş. Yine bize sosyal medyadan sürekli küfreden Özgün Eren de işten çıkarılarak 285 bin lira kıdem tazminatı ödemişler. Tolga Tosun, son olarak programına katıldığı bir televizyon kuruluşuna 42 bin lira ödeme yapmış. Tolga başkan, Malta Deresi’nde verdiği iftara 247 bin lira harcamış. Çoğu vatandaşın iftar yapamadığı bu iftarın ödemesi de bize kaldı. Kısacası hiçbir zaman böyle bir ekonomik tabloyla karşılaşacağımızı düşünmemiştim.”

Belediye Başkanı Dursun Mirza, parti ayırımı gözetmeksizin, şeffaf bir şekilde her konuyu kamuoyuna aktarmaya kararlı olduklarını sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: Tosun’ bıraktığı korkunç milyon
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı