Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Trafik Dedektifleri iş başında

Trafik Dedektifleri iş başında

Yeni trafik dedektifleri ve proje eğitmenleri görev başında.

Yeni trafik dedektifleri ve proje eğitmenleri görev başında.
Trafik kazalarını önlemek ve daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ´Trafik Dedektifleri Projesi´ geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedefliyor. Öğrencilerin özel olarak düzenlenmiş trafik alanında trafik kurallarını yaşayarak öğrenmeleri sağlandı.
31.03.2018 günü 14.30-15.30 saatleri arasında Çocuk Köyü içerisindeki Gokart pisti kullanılarak trafik eğitim pisti kurulmuş olup "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında 03-17 yaş grubu çocuklara akülü ve pedallı araçlar ile trafik eğitimi verildi.
Çocuklarda farkındalık, trafik bilinci, trafik kurallarına uyma alışkanlığı oluşturmak, geleceğe trafik bilinci yüksek gençler hazırlamak amacıyla, trafik işaret levhaları, emniyet kemeri, yaya geçidi, üst, alt geçit, güvenli bisiklet kullanımı, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme, güvenli oyun alanları başlıklarında görsel ve uygulamalı eğitimler düzenleniyor.
Proje kapsamında çocuklara yönelik eğitimler yıl içerisinde belirli aralıklarla devam edecek.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Trafik Dedektifleri başında
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli