Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Trafik Haftası Kutlandı

Trafik Haftası Kutlandı

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik Erdek Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik Erdek Öğretmenevinde gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından açılış konuşmasını İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi Başkomiseri Mustafa Aydemir yaptı.
Trafiğin insan hayatındaki önemine vurgu yaptığı konuşmasında Aydemir, yaşamın her safhasında trafikle iç içe yaşandığı için kurallara her zaman uymak zorunluluğuna değindi.
Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü Karayolu Trafik Güvenliği Günü, bugünü takip eden hafta ise Karayolu Trafik Güvenliği Haftası olarak kabul edilmiş ve çeşitli etkinliklerle insanlara trafik ve trafik kazaları ile bunları azaltmak için alınması gereken tedbirler konusunda duyarlı hale getirmek amaçlanmıştır şeklinde konuşmasına başlayan Aydemir, devamında şunları dile getirdi:
 "Gelişen dünyamızda artık insanlara küçük bir çevrede bulunmak yetmemekte, uzak mesafeleri kısa zamanda kat etmek durumunda bırakmaktadır. Buna bağlı olarak kısa zamanda çok yol kat edebilecek araçlar bulunarak geliştirilmiştir.
Günden güne de daha hızlı ve güvenli insan veya yük nakli ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir. Kamuoyu nazarında trafik basit bir olay gibi algılanmasına karşın durumun hiçte öyle olmadığı, sorunun temelinde eğitimden alt yapıya, denetimden ilk ve acil yardım hizmetlerinin yürütülmesine, güvenli araç üretiminden çevreci yaklaşıma ve nihayet trafik işinin kazanç getirici yönünün bulunması sebebiyle ticaret kaygısı gibi çok geniş boyutları bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik olarak trafik kuruluşlarında görevli personelimiz 24 saat süreyle şehir içi ve şehir dışı karayollarında trafiğin yönetimi ve denetimi hizmetlerini aralıksız olarak yürütmektedirler. Trafik zabıtasının olağanüstü çaba ve gayretleri sonucunda son yıllarda trafik kazaları ve sonucundaki ölüm ve yaralanma oranlarında sürücü ve araç sayısındaki araçlara rağmen önemli derece bir azalma sağlanmıştır. Trafik kazalarında birçok vatandaşımız hayatını kaybetmekte, yaralanmak ve sakat kalmaktadır. Ekonomik kaybımızda çok büyük miktarda olmakla beraber kazazedelerin yakınlarına ve çevrelerine olan etkileri de ilgisizlik, güven kaybı, korku, intikam duygusu gibi ruh sağlığı ile ilgili konular da göz önüne alınırsa kayıpların daha da büyük olduğu görülür. Bu nedenle, yaya olarak, sürücü olarak, devlet olarak trafik kazalarının azaltılmasında toplumun bütün üyelerinin sorumlulukları vardır. Ülkemizdeki sivil toplum örgütlerinin, meslek odaları, dernekler, sendikalar ve üniversitelerin bilim adamlarının da bu mücadeleye katılması gerektiği inancındayız. Aksi takdirde her geçen gün, binlerce can, milyarlarca maddi zarar ve sönen ocakların vebalini çekmek zorunda kalırız." dedi.  
Trafik Haftası nedeniyle okullarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, yazmış oldukları şiirler okunup devamında Halitpaşa İlköğretim Okulu Tiyatro ekibinde yer alan Hacivat Karagöz rolündeki öğrenciler tarafından trafik ışıklarının tanıtımı yapıldı.
Emniyet kemeri ile içkili araç kullanan sürücülerin başına gelen olayların anlatıldığı tiyatro gösterimi seyircilerden büyük alkış aldı.
Daha sonra yarışmalarda birinci olan öğrencilere ödülleri, Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkan V. Turan Gün, Emniyet Müdürü V. Tolga Alpay, Erdek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Arıuçar, Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Eroğlu, Halitpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Beyazıt, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, tarafından verildi. Törenin sonunda, tüm konuklara pasta ve içecek ikramında bulunuldu. Haber: Erhan Göçmen

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı