Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Trafik levhaları hedef tahtası

Trafik levhaları hedef tahtası

Trafik levhaları kendini bilmezler tarafından tahribata uğruyor. Kimseden çekmedi karayolları; levhaları çalıp, tahribat verenlerden çektiği kadar. Karayolları kenarındaki trafik levhalarının kendini bilmezler tarafından hedef tahtası yapılmasının,

Trafik levhaları kendini bilmezler tarafından tahribata uğruyor.
Kimseden çekmedi karayolları; levhaları çalıp, tahribat verenlerden çektiği kadar. Karayolları kenarındaki trafik levhalarının kendini bilmezler tarafından hedef tahtası yapılmasının, kazalara da her an davetiye çıkarmasından korkuluyor.
Trafik levhalarındaki uyarıcı işaretlerin karalanmasının, ölümlü veya yaralamalı kazaların yanında, ülke ekonomisine de büyük zarar verdiğine dikkat çeken yetkililer, tüm duyarlı vatandaşları, trafik levhalarına zarar verenleri 155 polis imdada şikayet etmeye çağırıyor.
Araç sürücüleri için çok önem arz eden trafik levhalarının, kimi hedef alınıp kurşun atılıyor, kimi kazınıyor, kimi boyanıyor, çiziliyor, kimi ise levhalara ilanı aşk yazıyor şeklinde  zarar verildiğini belirten yetkililer, ``İşaret levhaları vatandaşlarımızın ödediği vergilerle yapılıyor. Sonuç itibariyle bunlar milli servet. Verilen zarar nedeniyle işaret levhalarının yenilenmesi hem para kaybına hem de zaman israfına neden oluyor. Boyanma neticesi zarar gören işaret levhası yüzünden olası yaşanabilecek bir trafik kazasında meydana gelebilecek ölümlü bir kazanın vebalini kim taşıyabilir? Milyarlarca para harcanarak karayolları kenarlarına koyduğumuz levhalara vatandaşlarımızın sahip çıkmasını ve duyarlı olmalarını istiyoruz`` denildi.
Haber : Tuncay ERTAN

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false