Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Trafik canavarı en çok gençleri seviyor!

Trafik canavarı en çok gençleri seviyor!

Her yıl binlerce can alan trafik canavarı gençlerin başından ayrılmıyor.

Her yıl binlerce can alan trafik canavarı gençlerin başından ayrılmıyor.
Trafik canavarının gençlerin başından ayrılmamasının nedenleri ise şöyle açıklandı: "Yetersiz yol deneyimi, trafik düzenlemeleri ve kurallarına karşı duyarsızlık. Süratli araba kullanmayı marifet olarak görmek. Heyecan ve macera arayışı, kendine aşırı güven, tehlikeleri küçümseme. Alkollü araç kullanma oranının yüksekliği, emniyet kemeri kullanmama."
Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından hazırlanan broşürlerde sürücülerin uyması gereken kurallara vurgu yapılıyor. Emniyet kemerinin faydalarına dikkat çekilen uyarıcı broşürlerde, şu ikazlarda bulunuluyor: "Darbe esnasında araç çökmeye başlar ve yavaşlar. Araç yavaşlarken araçtaki kişi öne doğru emniyet kemerinin boşluğu derecesinde hareket eder. Emniyet kemeri kişiyi kanepede tutar başının ve göğsünün araç içine vurmasını önler. Sürücünün aracın şasesine bağlı olduğu sürece araçtaki kişiler darbenin şiddetinden fazla etkilenmezler. Aracın yavaşlamasından faydalanırlar. Kemeri bağlı olan sürücü ve diğer kişiler aracın iç kısmına çarpma durumunda kalmazlar."
Gençlerin hem sürücü, hem yaya, hem de yolcu olarak en fazla trafik kazalarından zarar gören grup olduğuna dikkat çekilen Trafik Hizmetleri Başkanlığı açıkla masında, şöyle denildi: "Yetersiz yol deneyimi, trafik düzenlemeleri ve kurallarına karşı duyarsızlık. Süratli araba kullanmayı marifet olarak görmek. Heyecan ve macera arayışı, kendine aşırı güven, tehlikeleri küçümseme. Alkollü araç kullanma oranının yüksekliği. Emniyet kemeri kullanmama, bu nedenlerin en önemlisi; alkollü araç kullanma, aşırı hız, emniyet kemeri kullanmama."
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false