Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Trafikten sürücülere uyarı geldi

Trafikten sürücülere uyarı geldi

Şehir içindeki hız limitinin yapılan yönetmelik değişikliğiyle 82 kilometreye çıkartıldığını sanan sürücüler, gaza basınca trafik cezalarıyla karşı karşıya kaldı.

Şehir içindeki hız limitinin yapılan yönetmelik değişikliğiyle 82 kilometreye çıkartıldığını sanan sürücüler, gaza basınca trafik cezalarıyla karşı karşıya kaldı.
Polisle sürücüleri de karşı karşıya getiren yönetmelikle ilgili kafa  karışıklığını gidermek için Antalya Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı.
Emniyet UKOME kararları olmadan sürücülerin tespit edilen  limitlerin üzerine çıkamayacağını bildirdi.
Aksi takdirde trafik cezalarıyla muhatap kalınacağını bildiren Emniyet Müdürlüğü bu konuda şu açıklamayı yaptı.
Açıklamada "Resmi Gazete`de 19 Şubat 2014 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan bazı değişikliklerin kamuoyu tarafından tartışmalara neden olduğunun tespiti üzerine, aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması uygun görülmüştür. Halkımızca bilindiği gibi şehir içi hız sınır limiti 50 km/s olan birçok ana geçiş güzergahında, ulaşımda yaşanan aksaklıkların, gereksiz ve zorunlu yavaşlamanın tespit edildiği yollarımızda yol kullanıcılarına rahatlık sağlaması amacı ile UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından yetki sınırları içerisinde yapılan analitik çalışmalar neticesi sadece otomobiller için hız sınırı 70 km/s` e çıkartılmıştır. Karayolu Trafik Yönetmeliği 100. Madde ile ilgili olarak 19.02.2014 tarihi itibari ile resmi gazetede de yayınlanarak yürürlüğe giren değişiklikte, UKOME`nin yetki sınırlarında bulunan bölünmüş yollarda 50 km/s olan hız sınırı yapılacak olan tespit çalışmaları neticesi (yolun yapısı, yerleşim yeri içi veya dışı, yoğunluğu, kullanım derecesi, genişliği ve şerit sayısı,... vb) her cins araç için ayrı ayrı 32 km/s` e kadar arttırılarak 82 km/s` e çıkarabilme yetkisi verilmiştir. İlimiz merkezinde yapılacak olan yeni hız düzenlemeleri UKOME tarafından yapılacak çalışmaların ardından, düzenlenecek bilgilendirme levhalarının yerleştirilmesi ile başlanacak olup, uygulama başlama tarihleri yine basın yayın organları ile kamuoyuna bildirilecektir. Bu nedenle şu an itibari ile şehir içinde bölünmüş yollarda yeni düzenleme ile ilgili herhangi bir hız durumu arttırılmış yol bulunmamaktadır. İhtiyaç olması durumunda UKOME` de görüşülerek karara bağlanacaktır. Hız sınırının % 10 aşılması durumunda 172 lira, % 30 aşılması durumunda ise 356 lira İdari Para Cezası Karar tutanağı düzenlenmektedir" denildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı