Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TRAK, kurtarma çalışmalarına katılıyor

TRAK, kurtarma çalışmalarına katılıyor

Telsiz Amatörleri Derneği (TRAK) Başkanı İlker Gönültaş, Kumburgaz'dan deniz bisikletiyle açıldıktan sonra haber alınamayan kişilerin aranmasına hava kararıncaya kadar devam edileceğini bildirdi.

Telsiz Amatörleri Derneği (TRAK) Başkanı İlker Gönültaş, Kumburgaz’dan deniz bisikletiyle açıldıktan sonra haber alınamayan kişilerin aranmasına hava kararıncaya kadar devam edileceğini bildirdi. 

Gönültaş, yaptığı açıklamada, Marmara Adası sahilinde bulunan erkek cesedinin, Kumburgaz’dan deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 kişiden Serdar Demir’e ait olmasının ardından aramaların bu bölgede yoğunlaştığını söyledi.
İstanbul’dan gönüllü olarak Erdek’e geldiklerini ve şu ana kadar 2 ihbar aldıklarını ifade eden Gönültaş, şunları kaydetti:
“Çalışmalarımıza, Erdek ve Marmara Adası arasında yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Birkaç ihbar aldık fakat ihbarların doğru olmadığı ortaya çıktı. Gün batımına kadar armaları yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Gemiler tarafından denizin dibi taranırken hava desteğiyle de yukarıdan tarama yapılıyor. Biz de kıyı bölgelerde, sahil kesimlerinde aramalara destek veriyoruz. Gelen ihbarları değerlendiriyoruz.”
Rüzgarın ve akıntının cesetlerin bulunma ve çıkma noktalarını belirsizleştirdiği bilgisi veren Gönültaş, “Cesetlerin bulunması birazda rüzgarın ve akıntının yönüne bağlı. Onun için ceset buradan çıkabilir, şuradan çıkabilir ön görüsünde bulunmak çok doğru değil. Çünkü olayın olduğu günden bu yana rüzgarın yönünü değiştirmesi, akıntının şiddetini artırması bunu belirsiz hale getiriyor.” diye konuştu
Diğer yandan Erdek-Kapıdağ Yarımadası sahilinde arama çalışmalarını sürdüren AKUT’a bağlı Bursa ekibi, İlhan Mahallesi sahilinde gençlerin kullandığı sanılan deniz bisikletine ait parçalar buldu.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli