Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Trakya Birlik, Ayçiçeği kesin alım fiyatlarını açıkladı

Trakya Birlik, Ayçiçeği kesin alım fiyatlarını açıkladı

Ülkemizin belli başlı çiftçi kuruluşlarından birisi olan Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Kooperatifleri Birliği, ayçiçeği kesin alım fiyatlarını açıkladı.

Ülkemizin belli başlı çiftçi kuruluşlarından birisi olan Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Kooperatifleri Birliği, ayçiçeği kesin alım fiyatlarını açıkladı.
Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı ?% 40 standart Ayçiçeğinde 1.580 TL/Ton, % 45 yağ oranlı ayçiçeğinde 1.699 TL/Ton, % 50 yağ oranlı ayçiçeğinde ise 1.817 TL/Ton ön alım fiyatıyla Ağustos ayında başlayan ve 8 Kasım 2016 tarihinde sona eren ayçiçeği alım kampanyasında 2 bin ton`a yakın ayçiçeği mübayaa edildiğini söyledi.
Bunun karşılığında yaklaşık 2.6 milyon TL ödeme yapıldığını belirten Kalpakçı, ?Kooperatifimize güvenerek ürününü kooperatifine teslim eden ortaklarımızı asla mağdur etmeden, üreticinin alınterinin gerçek değerini alabilmesi, üretimin teşvik edilerek devamının sağlanabilmesi için, ayçiçeği fiyatını belirlerken, ürün fiyatının oluşmasına etki eden başlıca faktörler olan ithal yağlık ayçiçeği ve ham ayçiçeği yağı fiyatı, döviz kurları, gümrük vergileri, Dünya ve Türkiye rekoltesi, yağlık ayçiçeği üretim maliyetleri, destekleme ve prim ödemeleri, diğer bitkisel yağ fiyatları, ayçiçeğinin en çok işlem gördüğü borsalar ile üretici beklentileri tek tek ele alınarak değerlendirilmiş olup; Bu gelişmeler doğrultusunda % 40 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatı 1,655 TL/Ton, % 45 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatı 1,779 TL/Ton, % 50 yağ oranlı ayçiçeği kesin alım fiyatı 1,903 TL/Ton olarak belirlenmiştir. Bu fiyatlar sonucunda ortaklarımıza yapılacak takribi Fark ödemesi toplam 75 KRŞ/KG olup, söz konusu ödemeler 1 Şubat 2017 tarihinden itibaren yapılacaktır. Manyas Kooperatifi Yönetim Kurulu olarak her yıl olduğu gibi bu yılda bizlere güvenen ortaklarımızı bir kez daha haklı çıkarmanın gururu ile elimizdeki imkanlar çerçevesinde ortaklarımıza en iyi fiyatı verme gayreti içerisinde bulunduk. ortaklarımıza hayırlı olsun.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false