Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Trakya Birlik kar payı dağıtımına başladı

Trakya Birlik kar payı dağıtımına başladı

Türkiye’nin en büyük Ayçiçek üretici birliği Trakya Birlik ortaklarına kar payı dağıtımına başladı.

Türkiye’nin en büyük Ayçiçek üretici birliği Trakya Birlik ortaklarına kar payı dağıtımına başladı. 
Trakya Birlik tarafından ortaklarına ödenecek kar payı dağıtımını takiben Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, ortaklarına kar paylarını ödemeye başladı. 
Konuya ilişkin gazetecilere konuşan Manyas Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Sadettin Kalpakçı “Trakya Birlik olarak ortak üreticilerimizin ürettiği Ayçiçek ürününü en iyi şartlarda alıp muhafaza ettikten sonra birliğimize ait iki fabrikamızda işliyor elde edilen kar payını da ortaklarımızla paylaşıyoruz.” dedi. 
Trakya Birliğin ülkemizin en büyük Ayçiçek üretici kooperatifi olduğunu hatırlatan Kalpakçı, “Ayçiçeği üretim sürecinde tohumluk, gübre ve ilaç girdilerini en uygun şekilde ortaklarımıza sunmaya çalışırken üretilen ayçiçeğini de en iyi fiyatlarla, laboratuvar ortamında yağ oranını ölçerek almaktadır. Tüm dünyada ve ülkemizde sıkıntılı ekonomik süreç yaşanırken TRAKYA BİRLİK rasyonel kooperatifçilik ilkeleri ile yönetilerek kâr elde ediyor ve bunu da ortakları ile paylaşıyor. Bölge çiftçimizin bu gelişmeleri göz önüne alarak yağlı tohumlar kooperatifine daha çok sahip çıkması ve desteklemesi gerekiyor.” diye konuştu. 
Üretilen birçok üründe pazarlama ve tahsilat sorunu yaşanırken Trakya Birlik sayesinde ayçiçeği üreticilerinde böyle bir sorunun olmadığını, bugüne kadar kurumuna inanan güvenen ortakların bu güvenlerini boşa çıkarmadıklarını, piyasa koşullarına hiçbir zaman ezdirmediklerine vurgu yapan Kalpakçı kar payının ortakların teslim ettiği ürün ve kooperatiften yaptığı alışverişler ile orantılı olarak dağıtılacağını ifade etti. 
Bunun yanında üretici ortaklarına yönelik gübre, tohum, zirai ilaç ve yem satışlarının devam ettiğinin altını çizen Kalpakçı, “GÜÇLÜ ORTAK GÜÇLÜ KOOPERATİF ve GÜÇLÜ BİRLİK şiarıyla hareket ederek ortaklarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz.” dedi. 
Kar yağışı ile üreticilerin yüzlerinin güldüğünü kaydeden Kalpakçı, devamında şöyle konuştu: “Bölgemizde yaşanan kar yağışı üreticilerimizin yüzünü güldürdü. Mevsim itibari ile hava koşulları çok ağırlaşsa da yağan kar nedeniyle tarımsal üretimde bu sene su sıkıntısı çekilmeyecek. Yağan karın içerisinde bulunan amonyak toprak altında çözülerek nitrat ve üre formuna dönüşerek bitkinin azot ihtiyacına katkı verecek. Toprakta bulunan potasyum bitki tarafından daha kolay alınabileceği forma dönüşmesinden dolayı da bitkide kök gelişimine ve kardeşlenmeye olumlu etkisi olacak. Dolayısıyla bu gelişmeler ürünlerimizde verim artışına doğrudan etkisi olacaktır. Bu yağan kar olsa da aslında yağan berekettir.”  
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Trakya Birlik dağıtımına başladı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı