Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

TRT program yapımcısı Zeynep Bayraktutan:

TRT program yapımcısı Zeynep Bayraktutan:

?Her Türk, dilimizi doğru kullanmalıdır?

TRT haber spikeri, sunucu, program yapımcısı, diksiyon eğitmeni Zeynep Bayraktutan, 26 Eylül ?Dil Bayramı?nın 88´inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada,
?Türkçemiz çok değerli bir dil. Türkçeyi güzel konuşan kişi her kapıyı açar. Türkçeyi doğru kullanan, güzel kullanan insan, özel insandır. Dilimizi iyi konuşan insan, farklı bir kişidir. Her Türk insanı, Türkçemize saygı göstermelidir. Bu da ancak dilimizi doğru kullanmaktan geçer. Güzel Türkçe, her kapıyı açar? dedi.
Türkçenin doğru yazılıp konuşulmasında sesli kitap okumanın çok büyük katkısı bulunduğunun altını çizen Bayraktutan, şunları söyledi:
?Bunun yanı sıra aileler de, çocuklarının Türkçeyi doğru kullanıp konuşmalarına katkı sağlamalıdırlar. Bunun için onların da dilimizi doğru konuşmaları, çocuklarını bu konuda eğitmeleri gerekir. Doğum yerim olan Erzurum´da yaşadığımız dönemde ailem, bunu en iyi şekilde gerçekleştirmişti.?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkçemizin bugünlere gelmesinde emekleri geçen, artık aramızda bulunmayanları minnetle anarken, meslek yaşamında başından geçen anılardan bazılarını da anlatan Zeynep Bayraktutan, programın sonunda, Fazıl Hüsnü Dağlarca´nın, ?Türkçem Benim Ses Bayrağım? isimli dizelerini de seslendirdi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu