Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TRT Bayan sporculara ekran yasağımı uyguluyor?

TRT Bayan sporculara ekran yasağımı uyguluyor?

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, TRTnin kadın sporculara uyguladığı ekran yasağını meclise getirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, TRT`nin kadın sporculara uyguladığı ekran yasağını meclise getirdi.
Daha önce "Hamile kadınlar sokağa çıkmasın" gibi cinsiyetçi söylemlerin dile getirildiği TRT`de, bu sefer de Kış Olimpiyatları`na katılacak kadın sporcuların giysileri rahatsızlık yarattı. 
Konuyu TBMM Gündemi`ne taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a iletilmek üzere kaleme aldığı soru önergesiyle, TRT`nin "Kadınlar Buz Pateni" kategorisinde yapılacak yarışmaları yayınlamama kararı almasına ilişkin sorularına cevap istedi.
TRT`nin daha önceki Kış Olimpiyatları`nda Buz Pateni dalındaki tüm kategorilerde yayın yaptığını hatırlatan Gümüş, Şubat ayında Rusya`nın Soçi kentinde düzenlenecek Kış Olimpiyatları`na ilişkin yayın programında Kadınlar Buz Pateni disiplinine yer vermediğine ilişkin iddialarla gündeme gelen TRT`ye bu kararın gerekçesini sordu.
Alınan bu kararın gerekçesinin, "Kadınlar Buz Pateni" kategorisinde yarışan sporcuların giydiği kıyafetlerin TRT`nin yayın politikasına uymamasından mı kaynaklandığını soran Gümüş, TRT`nin yayın programını belirlerken hangi kıstaslara göre hareket etmekte olduğunu da sorularına ekledi.
Özellikle son iki yıldır TRT`de yayınlanan spor bültenlerinde kadın sporcuların katıldığı Cimnastik ve Buz Pateni gibi müsabakaların Türk sporcuların katılmadığı bölümlerinin gösterilmediğine dikkat çeken, bu yaklaşımın da TRT gibi kamu yararına yayın yapması gereken bir kurumu yönetenlerin ne denli dar bir bakış açısına sahip olduğunu ortaya çıkardığını öne süren Gümüş, konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`tan şu sorulara cevap istedi: "TRT Kurumu, Kış Olimpiyatları`nın yayın programını belirlerken hangi kıstaslara göre hareket etmiştir? Alınan bu kararın gerekçesi "Kadınlar Buz Pateni" kategorisinde yarışan sporcuların yarışma sırasında giydiği kıyafetlerin TRT`nin yayın politikasına uymaması mıdır? Buz Pateni gibi ülkemizde de çok sevilen ve izlenen bir spor dalında TRT kanallarının, yalnızca erkek sporcuların yarışacağı kategorileri ekrana getirmeye yönelik bir programı cinsiyet ayrımcılığı olarak değerlendirmekte misiniz? Özellikle son iki yıldır TRT kanallarında yayınlanan haber bültenlerinde, kadın sporcuların katıldığı Cimnastik ve Buz Pateni gibi müsabakaların Türk sporcuların katılmadığı bölümlerinin gösterilmediği göze çarpmaktadır. Bu durumun gerekçesi nedir? Spor bültenlerinde gösterilecek görüntüler ile ilgili kararlar hangi ölçütlere göre alınmaktadır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli