Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TTB’den Kovid açıklaması: “Acil önlemler hemen devreye sokulmalı”

TTB’den Kovid açıklaması: “Acil önlemler hemen devreye sokulmalı”

Türk Tabipler Birliği’nin(TTB) aile hekimlerine yaptırdığı ankette, Türkiye’de artan Kovid vakalarının geldiği vahim durumu gözler önüne serildi. Ankete göre, günde 16 bin vaka var.

Türk Tabipler Birliği’nin(TTB) aile hekimlerine yaptırdığı ankette, Türkiye’de artan Kovid vakalarının geldiği vahim durumu gözler önüne serildi. Ankete göre, günde 16 bin vaka var. Bu süreçte her iki aile hekiminden birinin Kovid-19’a yakalandığı belirtilirken, maske ve mesafe önlemlerinin geri gelmesi uyarısı yapıldı. Açıklamada, tüm vakalarının dörtte birinin İstanbul’da olduğunu ve bayram tatilinde salgının Türkiye’ye taşındığına dikkat çekildi.
İki aile hekiminden birinin Kovid geçirdiğine işaret edilen TBB açıklamasında, acilen alınması gereken önlemler şöyle sıralandı:
1) Günde 16 bin yeni vaka artan salgın dalgasında maske ve mesafe önlemleri derhal uygulanmalıdır.
2) Kovid-19 için bağışıklama kampanyası oluşturularak sağlık çalışanları, 50 yaş üstü yurttaşlar, Kovid-19 için riskli kronik hastalar ve daha önce hiç aşılanmamış, özellikle 12 yaş altı da dahil tüm bireyler başta olmak üzere toplumun aşılanması sağlanmalıdır.
3) Sağlık kurumlarında bekleyen hasta sayısı azaltılmalıdır.
4) Sağlık kurumları başta olmak üzere tüm kapalı alanlarda maskesiz girişe izin verilmemelidir.
5) Sağlık çalışanlarına maske, temizlik malzemesi gibi koruyucu malzemeler derhal sağlanmalıdır.
6) HES kodu, hasta ve temaslı takipleri ile sağlıklı kişilerden uygun koşullarda ayırma, filyasyon uygulamalarına derhal başlanmalıdır.
7) Test yapma konusunda isteksizlik son bulmalı, Kovid-19 test merkezleri ve hızlı test uygulaması derhal başlamalıdır.
8) Sağlık çalışanlarının korunması için tüm sağlık çalışanlarına hızlı test temin edilmelidir.                           Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli