Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TÜBİTAK Bölge Sergisi Bursa´da törenle açıldı

TÜBİTAK Bölge Sergisi Bursa´da törenle açıldı

TÜBİTAK tarafından her yıl gerçekleştirilen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında düzenlenen Bursa Bölge Sergisinde; Balıkesir, Eskişehir,

TÜBİTAK tarafından her yıl gerçekleştirilen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında düzenlenen Bursa Bölge Sergisinde; Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Bilecik, Yalova ve Kütahya illerinde orta öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerin hazırladığı en iyi 100 proje, kurulan stantlarda bilimsel kurul ile katılımcıların ilgi ve beğenisine sunuldu.
Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi´nde 9 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilen açılış törenine Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Özkan, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK tarafından ?Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ve Yazılım olmak üzere 12 ana alanda düzenlenmekte olan Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölge Finali´nde sergilenecek olan en iyi 100 projeden 26´sı Balıkesir´li öğrencilere ait.
Sergi açılışının gerçekleştirilmesinin ardından sergiye katılan davetliler, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Bilecik, Yalova ve Kütahya illerinden gelen ve bir birinden ilginç projelere imza atan öğrencilerin stantlarını gezdi. Liseli genç mucitler, projeleri hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi ve davetlilere projelerinin detaylarını içeren broşürler dağıttı.
Oluşturulan bilimsel kurulun, en iyi 100 proje içerisinden yapacağı eleme sonrasında belirleyecekleri ?Türkiye Finali?ne kalan projeler ödüllendirilecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı