Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TÜBİTAK´ta Dereceye Giren Ögretmen ve Öğrencilere Ödül

TÜBİTAK´ta Dereceye Giren Ögretmen ve Öğrencilere Ödül

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 180 projenin davet edildiği TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri Bursa Bölge Finali´nde yapılan değerlendirmeler sonucunda İlimizden 6 birincilik, 3 ikincilik, 5 üçüncülük derecesi elde ederek 44 derecenin 14´ünü alan ö

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, 180 projenin davet edildiği TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri Bursa Bölge Finali´nde yapılan değerlendirmeler sonucunda İlimizden 6 birincilik, 3 ikincilik, 5 üçüncülük derecesi elde ederek 44 derecenin 14´ünü alan öğrencileri ve öğretmenleri ödüllendirdi.
Balıkesir Öğretmenevi´nde düzenlenen ödül törenine Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak´ın yanı sıra Altıeylül Kaymakamı Dr. Oktay Kaya, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı dijital dönüşüm tematik alanında ikinciliği kazanan Ali Öztaylan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tuğçe Kaçar yaptı.
Kaçar, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri ile 2 yıl önce tanıştığını, çok zorlu süreçlerden geçtiklerini ama ?asıl vazgeçersek kaybederiz´ sözünden ilham alarak asla pes etmeyerek başarıya ulaştıklarını dile getirdi.
Bursa´da TÜBİTAK finallerinde konuşulan tek İlin Balıkesir olduğunu belirttiği konuşmasında İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, "52 proje ile katıldığımız TÜBİTAK Bursa Bölge Finali´nde 6 birincilik, 3 ikincilik, 5 üçüncülük elde ederek TÜBİTAK´ta rekor kırmaya devam ediyoruz.? diye konuştu.
Vali Şıldak ise yaptığı konuşmada ?BİGEP Projesi pandemi koşullarında olsak da çoğu faaliyetimize, etkinliğimize, eğitim çalışmalarımıza enerji kattı. BİGEP bileşenlerinden en önemlisi okullarımızın proje üretme kapasitesini yükseltmektir. Bütün okullarımız bu anlayış çerçevesinde bu yıl çok daha üretken bir tablo ortaya koydular. Bu çağrıya kulak veren ve eğitimin çok yönlü bakışına bu anlamda destek sağlayan bütün öğretmen ve öğrencilerimizi, okul idarecilerimizi, kaymakamlarımızı tebrik ediyorum.? dedi.
Yapılan konuşmaların ardından proje dahilinde çeşitli alanlarda başarı göstererek derece kazanan öğrenci ve öğretmenlere ödüllerinin protokol tarafından verilmesiyle tören sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli