Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TÜBİTAK´tan bilim ve toplum programları eğitimi

TÜBİTAK´tan bilim ve toplum programları eğitimi

?Bilim ve Toplum Programları Eğitimi? Balıkesir Yeni Öğretmenevi´nde gerçekleştirildi.

?Bilim ve Toplum Programları Eğitimi? Balıkesir Yeni Öğretmenevi´nde gerçekleştirildi.
Balıkesir´de bilimsel oluşum, kavram ve yeniliklerin öğrenci ve öğretmenlerimize tanıtılmasını, öğretilmesini ve sevdirilmesini, böylelikle bilim kültürünün ilimizde yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde ?Bilim Günleri Etkinlikleri Serisi? olarak devam edecek çalışmalardan ilki olan ?Bilim ve Toplum Programları Eğitimi? 8 Ocak 2016 tarihinde Yeni Öğretmenevi´nde verildi.
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan tarafından gerçekleştirilen eğitimde; Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları, Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları, Bilim Fuarları Destekleme Programı ile Bilim Şenliği Destekleme Programlarının tanıtımı yapıldı.
Bilimsel bir problemi belirleyerek bilimsel bir projeyi planlayabilmek, projenin amaç ve kapsamını belirleyebilmek, çalışma takvimi ve proje bütçesi oluşturabilmek, bilimsel araştırma yöntemlerini kullanarak proje süreçlerine dahil edebilmek ve projeye uygun bilimsel yaklaşımlar geliştirebilmek konularında becerilerin kazandırılmasının hedeflendiği eğitime 20 ilçeden 170 öğretmen ve eğitim yöneticisi katıldı.
?Bilim ve Toplum Programları Eğitimi? sonunda konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yusuf Cengiz, ilimizde TÜBİTAK çalışmalarını çok önemsediklerini ve gerekli gördüklerini dile getirerek geçen yıl 580 proje ile Eskişehir Bölge birincisi olduklarını belirtti.
Eğitimin ardından TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları Müdürü Mustafa Orhan, tarafından Balıkesir/Karesi Bilim ve Sanat Merkezi´ne bir ziyaret düzenlendi.
Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında 2013 yılından beri 3 yıldır üst üste başarıyla yürüttükleri 3 projeleri için kendilerini kutlayan ve başarılı çalışmalarının devamını dileyen Mustafa Orhan bu yıl yapacakları proje başvuruları ile ilgili de bilgi alarak rehberlikte bulundu.
Balıkesir´de bilimsel düşünme ve araştırma bilincini geliştirerek bilimsel proje kültürü oluşturmak ve genç bilim insanları yetiştirmek amaçlarına katkı sağlayacak ?Bilim Günleri Etkinlikleri? ilerleyen günlerde Bilim Söyleşileri ile devam edecek.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı