TÜİK açıkladı: Bitkisel üretim artacak
Üretim miktarları, 2020 yılının ikinci tahmininde bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde % 7,3, sebzelerde % 1,6, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde % 7,3 oranında artış gösterdi.
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Ekim 2020 - Pazar 17:43
Güncelleme: 25 Ekim 2020 17:43
TÜİK açıkladı: Bitkisel üretim artacak

Üretim miktarları, 2020 yılının ikinci tahmininde bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde % 7,3, sebzelerde % 1,6, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde % 7,3 oranında artış gösterdi.
Üretim miktarlarının 2020 yılında yaklaşık olarak tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 68,5 milyon ton, sebzelerde 31,6 milyon ton, meyveler, içecek ve baharat bitkilerinde 23,9 milyon ton olarak gerçekleşeceği tahmin edildi.
Tahıl üretiminin 2020 yılında bir önceki yıla göre artacağı tahmin edildi
Tahıl ürünleri üretim miktarlarının 2020 yılında bir önceki yıla göre % 8,2 oranında artarak yaklaşık 37,2 milyon ton olacağı tahmin edildi.
Bir önceki yıla göre buğday üretiminin % 7,9 oranında artarak 20,5 milyon ton, arpa üretiminin % 9,2 oranında artarak 8,3 milyon ton, çavdar üretiminin % 3,2 oranında artarak 320 bin ton, yulaf üretiminin % 17 oranında artarak yaklaşık 310,2 bin ton olacağı öngörüldü.
Baklagillerin önemli ürünlerinden yemeklik baklanın % 6,1 oranında azalarak yaklaşık 5,1 bin ton, kırmızı mercimeğin % 6,8 oranında artarak yaklaşık 331,2 bin ton, yumru bitkilerden patatesin ise % 4,4 oranında artarak 5,2 milyon ton olacağı tahmin edildi.
Yağlı tohumlardan ayçiçeği üretiminin % 1,5 oranında azalarak yaklaşık 2,1 milyon ton olacağı öngörüldü.
Tütün üretiminin % 11,4 oranında artarak 76 bin ton, şeker pancarı üretiminin ise % 10,8 oranında artarak 20 milyon ton olarak gerçekleşeceği tahmin edildi.
Sebze üretiminin 2020 yılında bir önceki yıla göre artacağı tahmin edildi
Sebze ürünleri üretim miktarının 2020 yılında bir önceki yıla göre % 1,6 artarak yaklaşık 31,6 milyon ton olacağı tahmin edildi.
Sebze ürünleri alt gruplarında üretim miktarları incelendiğinde, yumru ve kök sebzelerde % 1, meyvesi için yetiştirilen sebzelerde % 1,7 oranında, başka yerde sınıflandırılmamış diğer sebzelerde ise % 1,5 oranında artış olacağı öngörüldü.
Sebzeler grubunun önemli ürünlerinden domateste % 2,4, kuru soğanda % 3,6, hıyarda % 24,3 oranında artış, karpuzda % 9, kavunda % 3,3, sivri biberde % 8,7 oranında azalış olacağı tahmin edildi.
Meyve üretiminin 2020 yılında bir önceki yıla göre artacağı tahmin edildi
Meyveler, içecek ve baharat bitkileri üretim miktarının 2020 yılında bir önceki yıla göre % 7,3 oranında artarak yaklaşık 23,9 milyon ton olacağı tahmin edildi.
Meyveler içinde önemli ürünlerin üretim miktarlarına bakıldığında, bir önceki yıla göre elmada % 19,5, şeftalide % 12,3, kirazda % 10,3, çilekte % 25,4, narda % 3,9 oranında artış olacağı öngörüldü.
Turunçgil meyvelerinden mandalinada % 11,5, sert kabuklu meyvelerden antep fıstığında % 248,7 oranında artış olacağı tahmin edildi. İncirde % 3,2, muzda ise % 24,2 oranında artış olacağı öngörüldü
Haber Merkezi

  • Çarşamba 31.8 ° / 14 ° Güneşli
  • Perşembe 23.2 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 12 ° Güneşli
1

“Baba Ocağı” belgeselinden gala

2

DURSUN MİRZA SAHADA: BANDIRMA'NIN YOLLARI BAŞTAN YAZILIYOR!

3

Bandırma'da 27 bin öğrenci, 2565 öğretmen var

4

Kaymakam Engin Aksakal: "Bandırma'nın kültür düzeyi çok yüksek"

5

Akın “Zaman kaybetmeden kent konseylerinizi kurun”

6

Marmarabirlik ile Vakıfbank arasında ürün bedeli ödeme protokolü imzalandı

7

Banvit Önünde Trafik Kazası: 1 Ağır Yaralı