Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TÜKODER, öğrencilerin aldatıldığını öne sürdü

TÜKODER, öğrencilerin aldatıldığını öne sürdü

Fakülte için gün sayan Gönen´de, ?Öğrenci evlerinin öğrencileri kandırdığına´ yönelik TÜKODER´in gündeme taşıdığı iddia yeni bir tartışma başlattı.

Fakülte için gün sayan Gönen´de, ?Öğrenci evlerinin öğrencileri kandırdığına´ yönelik TÜKODER´in gündeme taşıdığı iddia yeni bir tartışma başlattı.
Barınmanın öğrencilerin en büyük sorunu olduğu Gönen´de, TÜKODER´in gündeme taşıdığı iddialarla ilgili Kent Konseyi Gençlik Komisyonun araştırma yapması, yetkililerin de harekete geçmesi istendi.
TÜKODER Gönen Şube Başkanı Av. Ali İhsan Köstenoğlu, Gönen Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören ve öğrenci evlerinde kalan yüksek öğrenim öğrencilerinin, sorunlarına el atıp, öğrencilere kayıt esnasında sunulan taahhütlerden hiçbirine uyulmadığı, kayıt sırasında öğrencilerin kandırıldığı iddiasını gündeme taşıdı.
Gönen´de öğrenci evlerinde kalan birçok öğrenciden şikayet gelmesi üzerine bu yönde araştırma yaptıklarını ve öğrencilerin haklı çıktığını belirten Köstenoğlu, sorunun Gönen´in imajını zedeleyen sorun olduğunu kaydederek, yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.
Köstenoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: ?Eğitimleri için ilçemize gelen öğrencilerden, konakladıkları öğrenci evlerinde yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak son günlerde sayısız şikayet geliyor. Öğrenciler öğrenci evlerinde kayıt yaptırırken kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğinden, yemekleri kalitesizliğinden, yetersizliğinden, temizlik sorunlarından bahsettiler. Öğrenci evlerinden ayrılmak istediklerinde de kayıt sırasında gerek velilerinin gerekse kendilerinin imzaladıkları senetlerin icra takibine koyulacağı tehdidi ile korkutulmuşlar. Öğrenci evleri sahipleri, yöneticileri Gönen´e gelen bu öğrencileri bir kazanç kapısı olarak görmektedir. Kayıt sırasında kahvaltı, yemek, temizlikten ödün verilmeyeceğini, servis hizmeti verileceği, çocuklara ev ortamı yaratacakları vaatleri veren bu kişiler kayıt sonrasında söz verdikleri vaatleri yerine getirmemektedirler. Elinde bulundurdukları senetleri de koz olarak kullanmaktadırlar. Ailelerinde uzakta, sadece eğitimlerine devam etmek için Gönen´e gelen öğrencilerin rahat, huzurlu, sağlıklı bir ortamda eğitimlerini sağlamak hepimizin görevidir. Öğrenci evlerinin sık sık denetlenmesi, öğrencilerin yaşam koşullarının, beslenme, sağlık, güvenlik sorunların acilen çözüme kavuşturulması için yetkili kurum ve kuruluşları göreve çağırıyoruz.?
Haber : Korkmaz Erdoğan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false