Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Tüm, Erdek´te partisinin vaatlerini açıkladı

Tüm, Erdek´te partisinin vaatlerini açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Mehmet Tüm, seçim gezilerine yoğun bir tempo ile devam ediyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Mehmet Tüm, seçim gezilerine yoğun bir tempo ile devam ediyor.
CHP Milletvekili Tüm, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ve İlçe örgütüyle birlikte Erdek Belediyesi Başkan Vekili Canan Kırdar, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yalçın Düker ile ilçe esnafını ziyaret etti,
Vatandaşlarla bir araya gelen Tüm, esnaf ve kahvehane ziyaretlerinde seçim bildirgesini anlatırken halkın sıkıntılarını dinledi.
Ziyaret ettiği yerlerde parti olarak ülkenin sorunlarını bildiklerini söyleyen Tüm, konuşmalarında sık sık şu ifadelere yer verdi: ?Seçim bildirgemizi; Önce İnsan diyerek nefret söyleminden uzak, insan haklarına saygılı, eşit yurttaşlık bilinciyle hareket eden bir yaklaşımla hazırladık. Hedefimiz ülkemizde yaşayan herkesin alın teri ile çalışarak geçimini sağlaması, refahtan faydalanmasıdır. Değişik nedenlerden dolayı çalışmayacak yurttaşlarımız için Aile sigortası uygulamasını hayata geçireceğiz. Ülkemizde aç ve açıkta insan kalmayacak. Aile sigortası uygulamasıyla mevcut sosyal yardımlar iki katına çıkacak. Her hanenin aylık geliri 720 liranın altında kalmayacak. 20 milyon yoksula sosyal devlet olmanın gereğinden doğan bir hak olarak destek verilecek. Asgari Ücret üzerinden vergiyi kaldırıp net 1500 lira yapacağız. Emeklilerimiz haklarını alacaklar. Emeklilerimizden alınan muayene ve ilaç katılım payı kalkacak. Emekliler arasındaki eşitsizliği giderecek intibak yasasını derhal çıkartacağız. Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Organize Sanayi Bölgeleri içinde Meslek Eğitim merkezleri ve Meslekleri açılacak. Çırak ve kalfaların SGK primleri devlet tarafından ödenecek. Bağ-Kur prim borcu olan esnaf sağlık hizmeti almaya devam edecek. Bağ-Kur´lu olanlar diğer sigortalılarla aynı sürede emekli olabilecek ve aynı maaşı alacaklar.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli