Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Tüm ilkokul öğrencilerine STEM Eğitimi verilecek

Tüm ilkokul öğrencilerine STEM Eğitimi verilecek

Erdek Merkez Halitpaşa İlkokulu´nda hazırlanan STEM Laboratuarında eğitim tüm hızıyla devam ediyor.

Erdek Merkez Halitpaşa İlkokulu´nda hazırlanan STEM Laboratuarında eğitim tüm hızıyla devam ediyor.
İlçemizde Kasım ayı sonlarında hizmete giren ve Balıkesir ilinde hizmet veren 2 laboratuvardan biri olan STEM laboratuarın da eğitimler tüm hızıyla devam ediyor.
STEM eğitimi; Teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesini amaçlayan, öğrencilerin fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik derslerinde öğrendikleri bilgileri bir bütünün parçaları olarak görmelerini sağlayan ve bu bilgilerle üretim, buluş yapma bilgi ve becerilerini kazandırmayı hedefleyen bir eğitim yaklaşımı olup, ayrıca çocuklarımızı dünya standardının üstünde, araştırmayı seven, yenilikçi, kendine güvenen ve yaratıcı bireyler olarak yetiştirmemizi sağlayan imkanlar sunuyor.
28 Kasım 2018 tarihinde açılışı yapılan laboratuar da STEM eğitimleri Sınıf Öğretmeni Tuğba Altuntaş tarafından verilmesine devam edilirken, şu ana kadar 700 ilkokul öğrencisi STEM eğitimi aldı.
Her gün en az 4, en çok 8 öğrenciden oluşan 7 grup öğrenci laboratuara gelip eğitim görüyor. 

STEM laboratuarında kodlama, bilim, deney, tasarım, mühendislik, robotik çalışmalar üzerine etkinlikler gerçekleştiriliyor. Laboratuvardaki masalar atölye çalışmasına göre düzenlendiği için eğitime gelen her çocuk bir çalışmayla başlayıp sırayla diğerlerine geçiyor. Laboratuvarda bireysel etkinlikler olduğu gibi grup çalışmaları da yapılıyor. Hazırlanan çalışma takvimine göre laboratuara ilk gelen öğrenciler aynı çalışmaları yapıyor, aynı öğrenci bir sonraki gelişinde farklı etkinlikler yapıyor. Laboratuar da kişiye özgü öğrenme metotları kullanılıyor. Laboratuvar da 2. dönem boyunca çalışma takvimine göre aynı planlamayla STEM eğitimleri devam edecek olup, ilçede laboratuardan faydalanmayan ilkokul öğrencisi kalmayacak.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli