Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Tüm, deprem bölgesinde acil olarak çadıra ihtiyaç var dedi

Tüm, deprem bölgesinde acil olarak çadıra ihtiyaç var dedi

Yaşanılan depremin ardından zarar gören şehirlere giderek, deprem bölgesinde bulunan yetkililer, ilçe başkanları ve vatandaşlarla görüşen CHP Balıkesir eski Milletvekili Mehmet Tüm,

Türkiye’nin güneydoğusunu vuran ve merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem son yüzyılın en büyük ikinci doğal afeti olarak kayıta geçti. Kahramanmaraş depremi yaklaşık 13,5 milyon insanı etkilenmesine, binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu. 
Yaşanılan depremin ardından zarar gören şehirlere giderek, deprem bölgesinde bulunan yetkililer, ilçe başkanları ve vatandaşlarla görüşen CHP Balıkesir eski Milletvekili Mehmet Tüm, yaşanan zorlu sürecin el ele vererek birlikte aşılabileceğini söyledi. 
Ellerinden geleni yapabilmek adına sahada olduklarını belirten Tüm, “Yaşanan doğal afetten dolayı çok üzgünüm. On vilayetimizi etkileyen deprem binlerce yurttaşımızı aramızdan aldı. Aynı zamanda binlerce yaralımız var. Enkaz altında kalanlara müdahalede geç kalındı. Gerçekten ülkece çok zorlu bir dönemden geçiyoruz. Gidip gördüğüm her yerde çadır ihtiyacı söz konusu. Bizlerde bu zorlu dönemi hep birlikte atlatmak için elimizden geleni yapmak için sahalardayız. Buradan hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Umarım tekrar böyle bir felaket yaşamayız. Çünkü birçok aile parçalandı ve canlarını kaybetti.” dedi. 
Deprem bölgesinde yaptığı incelemede CHP İslahiye İlçe Başkanı Mustafa Köse ile bir araya gelen Tüm, yetkililerle yaptığı görüşmede bölgede acilen çadır ve seyyar tuvalete ihtiyaç olduğunun altını çizdi. 
CHP Islahiye İlçe Başkanı Mustafa Köse ise, kendisini ziyaret eden CHP Balıkesir eski Milletvekili Mehmet Tüm’e şu bilgileri aktardı: “6 Şubat günü sabaha karşı bir depremle uyandık. Uyandık ama nasıl uyandığımızı ve kendimizi dışarıya nasıl attığımızı bilmiyoruz. Dışarıya çıktığımızda tüm binalar yerle bir olmuştu. İlçemizi gezdiğimizde binalarımızın geneli yıkılmıştı. Aynı zamanda ölü sayımızın kayıt edilenden çok fazla olduğunu düşünüyoruz. İslâhiye’de ölü sayısı 10 bini geçer diye tahmin ediyoruz. Şu anda bile göçük altında insanlarımız var. Bölgemize gelen arama kurtarma ekipleri havanın kötü olmasından dolayı bir gün sonra geldiler. İlçemizde çalışmalar bir gün sonra başladı. AFAD’ın çalışmalarını zayıf ve koordinasyonsuz gördüm. İlçemizde bulanan Soma ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Karınca gibi çalışıyorlar, gerçekten önemli işler yapıyorlar. Yardım konusunda ülkemiz gerçekten çok duyarlı. Çünkü çok çeşitli yardımlar geldi. Bizim tek eksiğimiz çadır ve seyyar tuvalettir. Gıda konusunda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Aslına bakarsak endişeden dolayı insanlarımızda bir panik var. Kendi limitlerinden daha fazla gıda almak istiyorlar. İslahiye’de bulunan 71 mahallemize TIR’lar ile eşyalar gönderdik. Bize gelen bu yardımlar hayırseverler ve partimizin sağladığı imkanlar doğrultusunda geldi. Aynı zamanda tüm belediyelerimizden geldi.” dedi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı