Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tüm´den ?İnce?ye eleştiri

Tüm´den ?İnce?ye eleştiri

CHP eski Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm: ?Muharrem İnce, CHP´ye vefa borcu olduğunu düşünmeliydi?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) eski Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm, ?Muharrem İnce´nin partiden istifa ederek, başlattığı hareketi doğru bulmuyorum? dedi.
Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde CHP milletvekili olarak kendisine destek verdiğini vurgulayan Tüm, şu değerlendirmede bulundu:
?Ancak daha sonra hiçbir zaman Muharrem İnce´nin ekibi içinde yer almadım. İnce´nin, CHP´den istifa ederken, partimiz için söylediği ?Tabela Partisi´ söylemine de çok üzüldüm. Muharrem İnce´nin elbette ki CHP´ye büyük emeği var ama partimiz de ona bu emeklerinin karşılığını hem milletvekili, hem de cumhurbaşkanı adayı yaparak verdi. Bu nedenle onun, partiye karşı vefa borcu olmasını beklerdim. Kaldı ki, bu sistemde artık 50+1 oya ulaşmak çok önemli. Yine parlamenter sisteme yeniden dönülmesi için de 5+1´e ihtiyaç var. Bu nedenle partiler arası ittifaklar çok önemli duruma geldi. Son yerel seçimde, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun yönetiminde, partimiz, özellikle büyükşehir belediyelerini kazanarak büyük başarı kazandı. Şimdi de partiler arası ittifaklar sürecini iyi yönetiyor. Tabii ki, CHP´den istifa ederek, parti kurmak Muharrem İnce´nin tercihidir ama ben, ülkemizin içinde bulunduğu siyasal ortam açısından doğru bulmuyorum. Partiden istifa ederken de ortaya koyduğu gerekçelerin doğru olmadığına inanıyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



halktan birisi
27.11.2022 02:16:35
galiba küçük kurt korkmuş, korkmakorkma zaten seçimi ikiside kaybedecek Tayyip baba seçimi alacak. daha başa gelmeden birbirlerini yemeye başladılar birde başa gelseler :D

Anahtar Kelimeler: İnce eleştiri
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli