Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Tüm yük tek kişinin sırtında!

Tüm yük tek kişinin sırtında!

Hanelerin yaklaşık yarısında tek kişi çalışıyor

Hanelerin yaklaşık yarısında tek kişi çalışıyor
Hanelerin % 44.1'ini tek kişinin çalıştığı haneler oluştururken, bu hanelerin toplam harcamadan aldıkları pay % 42.9 oldu.
Dört kişilik hanelerde toplam harcama içindeki payı en yüksek gruplar; konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar”, gıda ve alkolsüz içecekler” ile ulaştırma” olarak sıralanırken, sağlık” ile eğlence ve kültür”, toplam harcama içindeki payı en düşük gruplar oldu.
Hane halkı Bütçe Araştırması 2013 yılı sonuçlarına göre hanelerin % 44.1'ini tek kişinin çalıştığı haneler oluştururken, bu hanelerin toplam harcamadan aldıkları pay % 42.9 oldu.
İki çalışan ferdin bulunduğu hanelerin toplam içindeki oranı % 28.1 iken, bu hanelerin toplam harcamadan aldığı pay % 33.1 olarak gerçekleşti. Üç ve daha fazla çalışan ferdin olduğu haneler toplam hanelerin % 10.4'ünü temsil ederken, bu hanelerin toplam harcamalar içindeki payı % 11.9 oldu.
4 kişilik hanelerde çalışan fert sayısı harcamaların dağılımına etki ediyor
Araştırma sonuçlarına göre, ülkemizde 2013 yılında ortalama hane halkı büyüklüğü 3.6 olarak tahmin edildi. Bu çerçevede dört kişilik hane halkı temelinde çalışan sayısına göre harcama türleri incelendiğinde; çalışan ferdin olmadığı hanelerin özellikle zorunlu harcamalar olarak nitelendirilen gıda ve konut harcamalarına daha çok pay ayırdığı görüldü.
Türkiye genelindeki harcamaların dağılımına paralel olarak, dört kişilik hanelerde de toplam harcama içindeki payı en yüksek gruplar; konut, su, elektrik, gaz ve diğer yakıtlar”, gıda ve alkolsüz içecekler” ile ulaştırma” olarak sıralanırken, sağlık” ile eğlence ve kültür”, toplam harcama içinde payı en düşük grupları oldu.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false