Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Tunç Başaran’ın gala belgeseline büyük ilgi

Tunç Başaran’ın gala belgeseline büyük ilgi

2008-2019 yılları arasındaki yaşamını Bandırma’da geçiren ünlü yönetmen Tunç Başaran’ın gala belgeseli büyük ilgi gördü.

2008-2019 yılları arasındaki yaşamını Bandırma’da geçiren ünlü yönetmen Tunç Başaran’ın gala belgeseli büyük ilgi gördü.
Bandırma Barış Manço Mahallesi Kültür Merkezi’nde, “Ölümsüz olan sevgidir” isimli 50 dakikalık belgeselin gösterilmesinden önce ilk konuşmayı belgeselin senaryosunu yazıp, kurgusunu yapan Zeynep Bayraktutan yaptı. Bayraktutan, “Tunç Bey, bana ‘Benim hayatımı anlatan bir kitap yaz’ demişti. Ben kitabını yazamadım ama Gökhan Kasapoğlu ile birlikte sevginin ölümsüzlüğünü anlatan onun belgeselini yaptım” dedi.
Ardından söz verilen Gökhan Kasapoğlu, “Tunç Ağabey, 10 yıl benim hem hocam hem de arkadaşım ve dostumdu. Onun belgeselini yapmanın onur ve gururunu yaşıyorum” diye konuştu.
Belgeselin yapımcılığını üstlenen Tunç Başaran’ın yeğeni Pelin Onat, şunları söyledi:
“Dayım beni reklamcılık sektörüne soktu. Yaşamının son 12 yılını Bandırma’da mutlu bir şekilde geçiren dayım, Bandırma’nın kültür ve sanat elçisiydi. Bu belgeselin hazırlanmasında bize büyük destek veren Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun’a teşekkür ediyorum. Bu belgeseli 12 Haziran 2023’te vefat eden anneannem Pakize Başaran’a ithaf ediyorum.”
Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun da konuşmasında, Tunç Başaran’ın vefatının hem Türkiye hem de Bandırma için önemli bir kayıp olduğuna dikkati çekerek, şunları aktardı:
“Tunç Başaran, Türkiye’nin ve Bandırma’nın sanat ve kültürüne büyük katkılar sağladı. Hayatının son yıllarını Bandırma’da geçirdi. Bunun için şanslıyız. Bandırma’da ona anıt mezar yaptık. Bu arada bir Kültür Merkezi’mize onun ismini verdik. Bu belgesel, onu ölümsüzleştirecektir.”
Ardından, belgeselin müziklerini yapan Murat Pınar Özdemir, piyano eşliğinde kendi bestesi olan “Ölümsüz olan sadece sevgidir” ile “Uçurtmayı Vurmasınlar” filminin müziğini seslendirdi.
Daha sonra gösterilen belgesel ilgiyle izlendi.
KİMLER İZLEDİ
Belgeseli çok kalabalık bir topluluk izledi.
İzleyenler arasında Ahmet Mekin, Naime Pınar Atan, Naci Çelik, Reis Çelik, Yasemin Demirel, Selma Güneri, Şakir Eroğlu, Emin Sivas, Nilüfer Aydın, Meriç Başaran ve Vecdi Sayan da bulundu.
Belgeselin sonunda plaket töreni düzenlendi.Belediye Başkanı Tolga Tosun, Zeynep Bayraktutan, Gökhan Kasapoğlu, Murat Pınar Özdemir ve İclal Aydın ve Pelin Onat'a plaketlerini verdi. Belgeselin seslendirmesini yapan ama gala gösterimine katılamayan İclal Aydın’ın plaketini Tunç Başaran’ın kardeşi, oyuncu Meriç Başaran aldı.
ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Başaran’ belgeseline büyük
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı