Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Tunç ve Oruç, BGC’de

Tunç ve Oruç, BGC’de

Bandırma’nın yetiştirdiği iki eski futbolcu Asım Tunç ve Süleyman Oruç, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”ni (BGC) ziyaret ettiler.

Bandırma’nın yetiştirdiği iki eski futbolcu Asım Tunç ve Süleyman Oruç, “Bandırma Gazeteciler Cemiyeti”ni (BGC) ziyaret ettiler.
1965-1974 yılları arasında Bandırma’da yaşadığı dönemlerde Bandırmaspor Genç, Bandırmaspor Amatör, Etispor ve Erdekspor formalarını sağ açık mevkiinde giyen Asım Tunç, “Bizlerin yetişmesinde Bandırmaspor Genç Takımı antrenörü Ergin Turumtay’ın çok büyük emeği vardır” dedi.
Halen 6 ay Bodrum, 6 ay İstanbul’da yaşayan Tunç, Bandırma’da bulunduğu yıllarda Bandırmaspor’un efsane bir futbol takımı bulunduğuna dikkati çekerek, “O yıllarda en beğendiğim futbolcular arasında Soner, Evrens, Cavit ve Mehmet Pastırmacı’yı sayabilirim” diye konuştu.
Bandırmaspor’un maçlarını halen yakından izlediğine dikkati çeken Tunç, “Bizim dönemimizde sahalar çok kötüydü. Cin Çukuru Stadı kömür tozu kaplıydı. Şimdiki yeşil sahalara baktığımda imreniyorum” dedi.
Yine Bandırma’nın yetiştirdiği eski orta alan futbolculardan Süleyman Oruç, Bandırmaspor’un alt yapısından yetiştiğini, Bandırmaspor Amatör Takımı formasını giydiğini belirtti. O yıllarda, Bandırmaspor formasını giyen Cavit Aydın’ı çok beğendiğini belirten Oruç, şunları söyledi:
“Bizim amatör olarak forma giydiğimiz o yıllarda amatörlük ruhu ağır basıyordu. Amatör takımlar bugüne göre daha kaliteliydi. Şimdi amatör futbolcular bile parayı her şeyin önünde tutuyor.”
Tunç ve Oruç, futbolculuk yaşamları boyunca unutamadıkları anıları da dile getirdiler.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler:
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı