Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Turan Gün ?Erdek Belediyesi, kötü yönetiliyor?

Turan Gün ?Erdek Belediyesi, kötü yönetiliyor?

Gün, sistemi çökmüş bir belediyenin ayağa kaldırılması için kendisine destek verilmesini istedi.

AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün, sistemi çökmüş bir belediyenin ayağa kaldırılması için kendisine destek verilmesini istedi.
AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir ve partisinin ilçe teşkilatı ile birlikte yerel seçim çalışmalarını Tatlısu Kırsal Mahallesi ziyareti ile sürdürdü.
Cumhur İttifakı AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün´e destek olmak üzere sık sık ilçemize gelen AK Parti Milletvekili Aydemir Erdek´te ziyaret ettiği partisinin seçim bürosunda AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı, AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün, Erdek Belediye Meclisi´ne AK Parti listesinden aday isimler ile partilileri tarafından karşılandı.
Seçim bürosunda bir süre yapılan sohbetin ardından Milletvekili Aydemir, Belediye Başkan adayı Gün ve partilileri Erdek İlçesi´ne bağlı Tatlısu Kırsalı´na gitti.
Tatlısu Kırsal Mahallesi´nde, esnaf, vatandaş ve ev ziyaretlerinde bulunan Milletvekili Aydemir ve beraberindeki hayet, mahalle sakinlerinden ?Hizmet ve Gönül Belediyeciliği?ne destek olunmasını isterken, AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün´de projelerini anlattı. 

Tatlısu ziyareti sonrası, Milletvekili Aydemir ve beraberindeki heyet, Erdek Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne giderek, kurum müdürü ve çalışan personel ile bir araya gelip, çalışmalarında başarılar diledi.
Dün akşam da Erdek Kanava Bölgesi sakinleriyle buluşmak üzere Seyitgazi Tepesi girişinde yer alan bir çay bahçesine geçen Milletvekili Aydemir ve beraberindeki partililer, kendilerini çay bahçesinde bekleyen mahalle sakinleriyle yerel seçimlerle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere söz alan AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün, kendisini tanıttıktan sonra tüm katılımcılara teşekkür etti.
Konuşmasına, Erdek Belediyesi´nin kötü gidişatını anlatarak başlayan Turan Gün, personeline 17 aydır maaş veremeyen bir kurumun sistemini çökmüş bir sistem olarak niteledi.
Çökmüş bir sistemin bir şekilde ayağa kaldırılması gerektiğine vurgu yapan Turan Gün, ?Çöp sorunu da aynı şekilde. Belediye de ihaleler 10 yıllığına yapılmaya başlandı. Erdek Belediyesi kendini çeviremez hale geldi. Buna bir pansuman gerekiyor. Bazı şeyleri değerlendirirken diğer belediyelere de bakmak lazım. Burada mı bir şeyler yürümüyor yoksa başındaki mi yürütemiyor? diye düşünmek lazım. 35 bin nüfuslu bir ilçe belediyesinin 55 milyon lira bütçesi var, ama 255 milyon lira da borcu var. İçerisine girince borç belki de 300 milyon lirada çıkabilir. Buna eşdeğer komşu ilçemiz Gönen var, ben size orayı örnek göstermek istiyorum. 75 bin nüfuslu olan bu ilçenin 57 milyon lira bütçesi var, yani eşdeğer bütçeyle iki katı nüfusa hizmet ediyor. Buna karşılık 4 milyon lira borcu, kasasında ise 1,5 milyon lira parası var. Bu arada yapılan hizmetler ise ortada. Bakıyorum bizde bir borç var ama yapılan bir hizmette göremiyorum. Yapılan tek hizmet disko. Bir restaurantımız vardı, burayı da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne yıkarak teslim etti. Sanki babasının parasıyla yaptı burayı. Anfi tiyatro, hamam, balıkçı lokalini de yine aynı şekilde yıktı. İşletmecilik herkesin harcı değildir. Adam kendi servetini de bitirdi, kendisi ?BATIRIM´ uzmanı nereye elini atsa batırıyor. Personelinin 17 aylık alacağı varken, doğalgaz açılışı adı altında lüzumsuz masraflar yaptı. Yazıktır günahtır. Geçen gün belediye personelinin çocuğu babasından 5 lira harçlık istemiş, ancak babası çocuğuna harçlık verecek parası olmadığı için kendisini lavaboya kilitlemiş. Kendinizi o insanların yerine koyun. Karşımızda gerçekten acı bir tablo var. Yapamıyorsan bırak arkadaş, yapan gelsin. Bu halk 15 sene onları gördü, 5 senede bizi görün eğer yapamıyorsanız bize de çek git dersiniz, bizde özür diler çeker gideriz. Başkanlık meslek değil hizmettir. Arkadaşın 223 tane projesi varmış. Yahu 17 aydır maaş ödeyemeyen bir belediye başkanının ne projesi olabilir? anlamış değilim. Bizim 5-6 tane ana projemiz var. Bizler inşallah Büyükşehir Belediyesi ile beraber bu seçimi alacağız ve projelerimizi gerçekleştireceğiz.? dedi.
Kendisinin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için de Cumhur İttifakı AK Parti adayına destek beklediğinin altını çizen Turan Gün, ?Bizler paranın kıymetini bilen tasarruflu insanlarız. Erdek´in böyle insanlara ihtiyacı var. Bakın Migros´tan Kanava´ya giden yol kenarındaki otopark fikrini 2009-2014 arası belediye başkanlığı yapan Hüseyin Aysan´a ben önerdim. Bu yolun sağ tarafları otopark olarak kullanıyor araçlar park ediyordu. Bir gün ufak bir çocuğun topu yola kaçtı. Kaçan topunu almak üzere aniden yola koşan çocuk, yol kenarına park eden araçlar yüzünden karşıdan gelen otomobili görmeyince çocuk otomobilin altında kalıyordu. Allah´tan ufak çocuk gelen arabayı son anda fark etti de durdu, yoksa facia kaçınılmaz olacaktı. Ben gördüğüm bu manzara karşısında şoka girdim ve çözüm ürettim. Diyeceğim o ki, çözüm üretmek lazım, boş işlerle uğraşmamak lazım. Erdek 15 sene kaybetti kaybedecek bir dakikası dahi yok. Bizler hükümetin gücüyle Erdek´e hak ettiği değeri vermek istiyoruz. Bunun içinde sizlerden destek bekliyoruz. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun, ortak değerimiz Erdek, Kapıdağ ve Adalar olsun." diyerek konuşmasını sonlandırdı.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Aydemir ise Turan Gün´ün Erdek halkı için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söyleyerek, verdiği sözlerin ve projelerinin hükümet olarak yanında olacaklarını açıklarken, Hizmet ve Gönül Belediyeciliği için Cumhur İttifakı AK Parti Erdek Belediye Başkan adayı Turan Gün ve ekibine destek verilmesini istedi.
Haber: Tuncay Ertan-Bülent Özgü



sedat önder
14.03.2019 11:27:02
Yerel yönetimlerin bütünde uygulanan idare şekli ile farklı bir tarafı olduğu kabul edilir. Bunun içindir ki, yerelde, kişiye oy verilir. Ancak, Erdek gibi, yıllarca siyasetin kişiselleştirildiği yerlerde sonuç beklentileri karşılamaz. Küçük ve kısır çıkarlar, düzenin yerleşmesine ve doğrunun hüküm sürmesine engeldir. Bugün Erdek kötü bir imajla anılmaktadır. Ulusal basında yer alacak kadar, telafisi güç hatalar yapılmaktadır. Arabesk düşünce ve siyaset yapma şekli, bilimsel siyasetin uygulanmasına engeldir. Ciddiyetten uzak ve kazanmak için her şeyin mübah olduğunu kabul etmek, yanlış ve çağ dışı davranıştır. Yıllarını boşa geçirmiş, ekonomik zararın küçümsenmeyecek boyutlara ulaşmış olması da ayrı bir gerçektir. Yaşam özür kabul etmez ve anonim olan üç doğru vardır: 1- Kaçan fırsat 2-Yaydan çıkmış ok 3-Söylenen söz, GERİ DÖNMEZ.Saygılar.

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false