Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Turizm Haftası kutlandı

Turizm Haftası kutlandı

Turizm Haftası kutlamalarında konuşan İstiklal İ.Ö. Okulu Müdürü Firikçi, İlçemizin misafirperver insanlarıyla büyük turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

Turizm Haftası kutlamalarında konuşan İstiklal İ.Ö. Okulu Müdürü Firikçi, İlçemizin misafirperver insanlarıyla büyük turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Turizm Haftası tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
İlçemizde Turizm Haftası kutlamaları Erdek Öğretmenevi Salonu`nda yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Bekir Ferikçi, "Bilgi ve iletişim çağının yaşandığı, kültürler arası etkileşimin arttığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüz de, Turizmi; farklı kültürlerin, farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak görmekteyiz."dedi.
Yöremizin tarihi ve kültürel birikimi, dört mevsimin yaşandığı coğrafi yapısı, doğal güzellikleri, misafirperver insanlarıyla büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğu bir gerçek olduğunu konuklarla paylaşan Firikçi, Ancak burada bilinmesi gereken en önemli husus ise turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmek ve turizmi daha çekici kılmak için şartların bizleri yeni arayışlara yönelttiğini çok açık olarak görmekteyiz" açıklamasında bulundu. Tören şiirlerin okunmasıyla devam etti. Turizm ve Turizm çeşitleri konulu konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Türk Misafirperverliği isimli skeç sahnelendi. Öğrencilerin Erdek`li vatandaşlarla yaptığı röportajın devamında İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından `Uyanık Esnaf ve Turistler` isimli skeç sahneledi. Etkinlikler Şiir, Kompozisyon ve Resim dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildikten sonra tören son buldu. Turizm Haftası kutlama programına, Erdek Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, resmi daire müdür amirleri ile turizmciler katıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli