Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Turizm ve Tanıtma Vakfı kongresi yapıldı

Turizm ve Tanıtma Vakfı kongresi yapıldı

Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfının mali kongresi tamamlandı. Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfının, olağan mali genel kurulunda, Zeytinliadada devam eden kazı çalışmalarına tam destek kararı çıktı.

Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı`nın mali kongresi tamamlandı.
Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı`nın, olağan mali genel kurulunda, Zeytinliada`da devam eden kazı çalışmalarına tam destek kararı çıktı.
Vakıf Başkanlığını Mimar Atilla Özsaraç`ın üstlendiği Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı olağan mali genel kurulu yapıldı.
56 mütevelli üyesi bulunan vakfın, Erdek Kültür ve Sanat Evinde düzenlenen genel kuruluna 11 üye katıldı.
Genel kurul, Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı Başkanı Atilla Özsaraç`ın, vakfa yapılan katkılar ile tamamlanan projeleri anlatmasıyla başladı.
Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı`nın mali kaynak noktasında zor günlerin beklediğini anlatan Özsaraç, bu nedenle yeni üye alıp almama noktasında genel kurulun karar vermesini istedi. 
Özsaraç`ın bu talebine cevap vermek üzere söz alan Vakıf üyesi Avukat Hasan Tozun, yapılan çalışmaların Erdek adına son derece özverili bir çaba olduğunu vurguladı.
Vakıf olarak maddi sıkıntı çekildiğinde yeni üye alımı ile sorunun çözümünün vakıfların iç tüzüklerinde yer almadığını hatırlatan Avukat Tozun, öyle olursa bunun adının vakıf değil, dernek olması gerektiğini söyledi. 
Vakfın temin edilecek akar ile çalışmalarına kaynak yaratan bir kurum şekli olduğunu kaydeden Tozun, Erdek`in ve Erdeklilerin vakfa sahip çıkmalarını isteyip, yine kurumsal katkı ile vakıf gelirlerine kaynak yaratılmasının tek ve doğru çözüm olduğunu açıkladı.
Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı, mali genel kurulunda kaynak yaratacak hizmetler başta olmak üzere, özellikle bugüne kadar olduğu gibi Zeytinliada ve Kyzikos`un sadece ulusal bazda değil, uluslararası arenada da çok iyi anlatılması gerektiği dile getirildi. 
Kongrede, gerek Zeytinliada, gerekse Kyzikos`un ziyarete açılması ile birlikte Erdek`in sosyal ve ekonomik dengelerinin önemli değişim geçireceği öne sürülüp bu çalışmanın, bireysel ve siyasi noktalarda tartışılmadan Erdek`in toplumsal öncelikli meselesi olarak değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi.
Vakfın mali genel kuruluna onur konuğu olarak katılan Zeytinliada kazı ekibi başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk`de kazı çalışmalarında gelinen son noktayı anlattı.  
Bu aşamadan sonra izlenmesi gereken yol haritasını çizen Öztürk, Zeytinliada`nın ziyarete açılmasının kendi çalışmalarını etkilemeyeceğini belirtti.
Vakfın kongresine katılan mütevelli heyetinde; Vakıf Başkanı Mimar Atilla Özsaraç, Suat Ülgay, Refi Taviloğlu, Av. Hasan Tozun, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Sedat Önder, Emin Can, Mehmet Toprak, Namık Güven ile Orhan Tanrıöver bulunuyor.
Kongreden sonra Zeytinliada`ya gidildi
Turizm ve Tanıtma Vakfı mali genel kurulunun ardından, kongreye katılan mütevelli heyeti, Zeytinliada kazı alanında inceleme gezisi yapmak üzere adaya gittiler.
Zeytinliada`ya giden heyete, kazı ekibi Başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk çıkarılan bulgular hakkında konuklarına bilgi verdi.
Kazı çalışmalarının son noktasında gün ışığına kavuşan bulguları mutlulukla inceleyen mütevelli heyeti, çalışma ve çabanın el birliği içinde desteklenmesinin başta Erdek olmak üzere ülkenin genel menfaati için önemli olduğu düşüncesinde hem fikir oldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false