Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Turizmci Recep Eren:

Turizmci Recep Eren:

?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek´in değerlerini sömürüyor?

Erdek´in eski turizmcilerinden, Eren Motel´in sahibi Recep Eren, ?İlçemizde bu yılki turizm, önceki yıllara göre daha zayıf geçiyor. Ancak, işini iyi yapan, turizmi benimsemiş işletmeler için müşteri sıkıntısı yok? dedi.
Turizmde zayıflamayı, vatandaşın alım gücünün düşmesine ve tatile bütçe ayıramamasına bağlayan Eren, şu değerlendirmede bulundu:
?Biz, çok eski bir turizm işletmesiyiz. 40 yıldan beri gelen müşterilerimiz de var. Bu nedenle yataklarımız dolu. Ancak, işini ciddiyetle yapmayan işletmeler için elbette ki sıkıntı var. Erdek´e gelen konukların turistik tesislerde kalma süreleri düştü. Ekonomik yetersizlikler nedeniyle eskiden bir hafta kalan konuklar, bunu 3-4 günlere kadar düşürdüler.?
BÜYÜKŞEHİR, DEĞERLERİMİZİ SÖMÜRÜYOR
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Erdek´e dört yıldır en küçük bir yatırımı ve desteği bile olmadığını vurgulayan Eren, şöyle konuştu:
?Büyükşehir, başta Erdek´e olmak üzere CHP´li belediyelere hiçbir destek vermediği gibi değerlerimizi de sömürüyor. Erdek´te para kazanmak adına büyük caddeler dahil her yeri paralı otopark yaptılar. Trafiğin kilitlenmesi umurlarında bile değil. Bu yıl, BASKİ´nin yanlış uygulamaları nedeniyle Erdek, susuzluktan kırılıyor. Suyun olmadığı yerde turizmden söz edilebilir mi? Otogardaki bakımsızlık inanılmaz boyutlarda. Siz, dört yıldır Erdek´in bütün değerlerini sömüreceksiniz, gelirlerinin büyük bölümüne el koyacaksınız ama ilçemize en küçük bir yatırım bile yapmayacaksınız. 

İnsanın inanası gelmiyor. Tabii, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, Erdek´e bu çarpık bakışının vatandaşlar da farkında. Bunun hesabını ilk seçimde mutlaka soracaklardır.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Turizmci Recep Eren
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli