Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Türk Eğitim Sen Bandırma Temsilciliği ?Müdür görevlendirmeleri adaletli değil!?

Türk Eğitim Sen Bandırma Temsilciliği ?Müdür görevlendirmeleri adaletli değil!?

Türk Eğitim Sen Bandırma Temsilciliği, okul müdürleri atamaları ile ilgili olarak yazılı basın açıklaması yaptı. Sendikanın İlçe Başkanı Arda Ertan´ın imzasıyla yapılan açıklamada okul müdürlükleri atamalarının adaletten uzak olduğuna vurgu yapılırken, şö

?Kamuoyunun bildiği üzere, 2014 yılında yapılan bir yönetmelik değişikliği ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda görev yapan müdürlerin görevine son verilerek, yerlerine mülakata dayalı atamalar yapılmaya başlanmıştır. Sendika olarak en başından beri karşı olduğumuz bu müdür atama yöntemi, beraberinde adamcılığı, yandaşlığı ve torpili getirerek, son derece donanımlı, kaliteli ve liyakat sahibi müdürlerin sistem dışı bırakılmasına sebebiyet vermiştir. Bu durumdan en çok etkilenen okul müdürleri de Türk Eğitim Sen üyesi müdürlerimiz olmuşlardır. İki yıllık bu süreç içerisinde, gerek Türkiye genelinde, gerekse Balıkesir il genelinde ve Bandırma İlçemizde, tabiri caizse bir yönetici kıyımı yaşanmaktadır.
Bunun en son somut örneğini, Bandırma Akşemsettin Sağlık Meslek Lisesi müdürü Kürşat DOĞAN arkadaşımıza yapılanlar göstermektedir.
Türk Eğitim Sen üyemiz Sayın Kürşat DOĞAN, 16 yıllık idareciliğinin son 4,5 yılını Edincik´teki Akşemsettin Sağlık Meslek Lisesinde müdür olarak geçirmiş, görev yaptığı süre boyunca ortaya koyduğu çalışmalarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmış, okulunda pozitif bir atmosfer yaratarak öğrenci, veli ve öğretmenlerini her yönden mutlu ve memnun etmiş bir yöneticidir.
Hazırlamış olduğu 4 Avrupa Birliği projesi ile 102 öğrenciyi ve 20 öğretmeni Avrupa ülkelerine göndermiş, bu konuda referans gösterilen bir eğitimcidir. İl bazında yapılan mesleki eğitim konulu çalıştaylarda aktif roller üstlenmiş, Bandırma´yı il bazında en iyi şekilde temsil etmiştir. Görev yaptığı süre boyunca hiçbir soruşturma geçirmemiş, ve halen dürüst, güvenilir, özverili bir insan olduğu her kesim tarafından her ortamda dile getirilmektedir?
Gelgelelim bu niteliklere sahip ve son derece başarılı çalışmalar yapmış bir müdüre, Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği komisyonun 100 üzerinden 65 notunu takdir etmesi bizleri derinden yaralamış, hayretler içerisine düşürmüş ve Milli Eğitim´deki ?´Adalet ve Hakkaniyet´´ anlayışını tekrar sorgulamamıza sebep olmuştur. Bizler biliyoruz ki Sayın Kürşat DOĞAN´a bu düşük notun verilerek müdürlük yolunda kendisine engel konulması, tamamen objektiflikten uzak, yanlı bir değerlendirmenin sonucudur. Her şeye rağmen arkadaşımız bir Türk Eğitim Sen´li olarak onurlu duruşunu muhafaza etmiş ve mevki makam uğruna saf değiştirmeyerek, birilerine karşı el-pençe divan durmayarak bizim ve sevenlerinin gözünde büyümüştür.
Bizler, ülkemizi eğitim alanında daha ileriye götürmek isteyen Türk Eğitim Sen´li bireyler olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yaşanan bu hadiseleri saygıdeğer kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu