Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Türk Eğitim-Sen´in vefası

Türk Eğitim-Sen´in vefası

Türk Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliği, emekliye ayrılan üyelerine plâket verdi. Bandırma Öğretmen Evi´nde düzenlenen gecenin açış konuşmasını yapan temsilciliğin başkanı Arda Ertan, şunları söyledi:

?Vatansever, Atatürkçü, milli-manevi ve kültürel değerlerimize sahip çıkan, cesur ve toplumsal duyarlılığa sahip bireylerden oluşan Türk Eğitim-Sen camiası için vefa sözcüğü, İstanbul´daki bir semt adından çok öte bir kavramdır. Sizler, meslek yaşamınız boyunca başarılı birer eğitimci olarak toplumda iz bırakmanızın yanı sıra, bir çalışanın hak mücadelesi olan sendikal tercihinizde de daima doğru safta, özü sözü bir, dürüst ve çalışkan insanların yanında bulunarak ve bu onurlu, dik duruşunuzdan asla taviz vermeyerek, bizlere, yani sizden sonra bu görevi devam ettiren yeni nesil eğitimcilere örnek oldunuz. 1992 yılında kurulan sendikamıza gerek aktif birer üye, gerekse yönetici olarak sendikal mücadelenin aynısını, belki de dönemin koşulları nedeniyle daha da zorlu ve çetin olanlarını sizler, meslek yaşamınız süresince yılmadan, yorulmadan verdiniz. Kuşkusuz, bu mücadeleniz karşılıksız da kalmadı. Sayenizde sendikamız bir dönem, Türkiye´nin en güçlü, en büyük sendikası konumuna ulaştı ve çalışanlar için önemli kazanımlara imza attı. Bu yüzden, geçmişteki tüm fedakarca çalışmalarınız ve sendikamıza destekleriniz nedeniyle sizleri daima saygı ve minnetle anacağımızı bilmenizi istiyoruz. Günümüzde çıkar ilişkilerinin ve günlük bireysel çıkarların iyice ön plana çıktığı, insanların bölünüp ayrıştığı, yandaş olmayana ve güce itaat etmeyene yaşam hakkının tanınmadığı bir dönemde sendikacılık yapmak gerçekten kolay değil. Fakat biz, tüm bu zorlukların bilincinde olarak, kendimizden ve ailemizden fedakarlıklarda bulunarak, bu mücadelenin, bu kavganın içinde, hem de en ön safta yer almayı tercih ettik ve sizlerden devraldığımız bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Türk Eğitim-Sen gibi bir camiaya hizmet etmenin gurur ve mutluluğunu yaşayan bizler, zamanı geldiğinde, bu kutsal görevi, bizden sonra gelecek arkadaşlara devretmeye hazırız.?
Ardından, temsilciliğin eski başkanlarından Mehmet Başaran ve emekli öğretmenler adına Faruk Ceylan, duygularını dile getirdiler.
Ardından, 212´si bayan olmak üzere toplam 362 üyeye sahip bulunan Türk Eğitim-Sen Bandırma Temsilciliği üyesi 20 emekli öğretmene plâketleri verildi. Plâket alan emekli öğretmenler şunlar:
Mehmet Başaran, Osman Şen, Necmi Sert, Ahmet Akkoyun, Ethem Yavuz, İlhan Tutgun, Ramazan Narin, Ahmet Aşık, Bekir Korkmaz, Bekir Turna, Ali Kösem, Mebrike Balvar, Reşat Kenar, Mürvet Cancan, Tahir Özcan, Faruk Ceylan, M. Ali Eker, Alim As, Bünyamin Elmacı, Sevgi Elmacı
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Türk Eğitim vefası
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli