Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Türk Ocakları 108 yaşında

Türk Ocakları 108 yaşında

Türk Ocakları Derneği Balıkesir Şube Başkanı Tahir Korucuoğulları, Türk Ocakları´nın 108. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk Ocakları Derneği Balıkesir Şube Başkanı Tahir Korucuoğulları, Türk Ocakları´nın 108. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Korucuoğulları, yayınladığı yazılı mesajında şunları kaydetti: ?Türk Ocakları, Türk Milli Varlığının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir dönemde, bu acıyı yüreklerinde duyan dönemin milli şuur sahibi gençleri ve aydınlarının milliyetçilik zemininde teşkilatlanarak, milli kültür ve ahlakın geliştirilmesi, milli birlik ve toplum yapısının sağlamlaştırılması amacıyla 25 Mart 1912´de kurulmuş, kamu yararına çalışan en eski sivil toplum kuruluşudur. Müdafaa-i Hukuk hareketinin kurulması, Kuva-yı Milliye girişimleri, Milli Mücadele´nin başlaması ve en nihayet TBMM´nin kuruluşu Türk Ocaklıların eseridir. Türk Milliyetçiliği fikrinin yakın tarihteki en büyük başarısı Türkiye Cumhuriyeti´nin kuruluşudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yeni Türk devletinin kuruluşunda en çok Türk Ocaklılara güvendiğini sık sık ifade etmiştir. Türk Ocaklarının kuruluşundan bugüne kadar hiç değişmeyen gayesi; Türk Milletinin varlığı ile Türkiye Cumhuriyeti´nin milli ve üniter yapısını sonsuza kadar devam ettirmektir. Temel Misyonu milli kültürümüzü, milli kimliğimizi, milli tarihimizi, milletimize ait bütün değerlerimizi ve kutsallarımızı savunmak olan Türk ocaklarına bugün dünden daha çok ihtiyaç vardır. Türk Ocaklarının 108. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Türk Ocakları yaşında
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli