Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Türk Ocakları Balıkesir Şubesi 24 Haziran Seçimlerini Değerlendirdi

Türk Ocakları Balıkesir Şubesi 24 Haziran Seçimlerini Değerlendirdi

Türk Ocakları Derneği Balıkesir Şubesi, basına yaptığı yazılı açıklamayla 24 Haziran seçimlerini değerlendirdi.

Şube Başkanı Tahir Korucuoğulları imzasıyla yapılan açıklamada 24 Haziran seçimlerinin gerçek kazanananın Türk milleti olduğu vurgulanırken Fetö, Işıd ve PKK gibi terör örgütlerinin üzerine aynı kararlılıkla gidilmeyedevam edilmesi gerektiği belirtildi.
Şube Başkanı Korucuoğulları yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı;
"Türkiye, 24 Haziran tarihinde, tarihî bir seçim daha yapmış ve mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçerli oyların yüzde 52,6´sını alarak ilk turda, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçilmiştir. TBMM seçimlerinde ise Ak Parti ve MHP´nin teşkil ettiği Cumhur İttifakı, oyların yüzde 53,3´ünü alarak Meclis´te salt çoğunluğu sağlamıştır. Partilerin ittifak kurmalarına izin verilmesi sayesinde, halkın neredeyse yüzde yüzünün Meclis´te temsil edilme imkânına kavuşması da bu seçimlerin en önemli sonuçlarından biri olmuştur. Meclis´in bu yapısıyla birlikte önümüzdeki dönemde icrada Sayın Cumhurbaşkanı, Meclis´te de Cumhur İttifakı Türkiye´nin geleceğine yön verecek; muhalefet partileri de yasama faaliyetlerinde etkin rol oynayacaklarıdır.
Kamuoyu araştırma şirketlerinin neredeyse tamamının yüzde 8´in altında gösterdiği MHP´nin aldığı oy oranı ve Sayın Erdoğan´ın Cumhurbaşkanı seçilmesinde verdiği kritik destek, bu seçimin en çarpıcı sonuçlarıdır. Yeni sisteme ve bu seçimlere giden yolu açan Sayın Devlet Bahçeli´nin liderliğindeki MHP´nin yeni dönemdeki etkisi önemli olacak, yeni dönemde Türkiye´nin birlik ve bütünlüğü ve denge ve denetleme açısından MHP kilit bir rol oynayacaktır.
Geçmekte olduğumuz yeni sistemin sağlıklı bir şekilde işlemesi için eksiklerinin samimiyetle ortaya konulmasına ve bunların ortak aklın ışığında giderilmesine ihtiyaç vardır. Temel sorunlarımızla ilgili olarak da çok ciddi adımların atılması gereken bir kavşaktayız. Eğitimden ekonomiye, işsizlikten gençler arasında uyuşturucunun yaygınlaşmasına, şehircilikten çevrenin korunmasına, tarım ve hayvancılıktan enerjiye, yargı ve hukuk sisteminden basın ve yayın dünyasına, cemaatleşmeden dinin toplum içinde yaşanmasına, sanayi ve teknolojide geri kalmaktan bölgeler arası gelişmişlik farkına kadar bir dizi soruna köklü çözümler üretmeliyiz.
FETÖ, IŞİD ve PKK gibi terör örgütlerine karşı tavizsiz mücadeleye devam etmeliyiz. Bu coğrafyadaki varlığımız açısından hayati konuma sahip olan ordumuzun, millî savaş sanayinin geliştirilmesi başta olmak üzere her bakımdan güçlendirilmesi elzemdir. Kuvvetler ayrılığı temelinde demokratik hukuk devletinin yeniden inşası da acil bir zorunluluktur. Bu yeni dönemde, devlet yönetiminde adalet, liyakat ve istişarenin hakkıyla uygulanması, emanetlerin ehline verilmesi, devlet içinde devlet olmaya hevesli hiçbir yapıya müsaade edilmemesi temel ilkelerimiz olmalıdır.
Bu seçimlerin gerçek kazananı Türk milleti ve Türk demokrasisidir. Bu demokrasi şölenine katkılarından dolayı, millî birlik ve beraberlikten yana tavır koyan bütün adayları ve liderleri kutluyoruz. İkinci defa halkoyuyla seçilme başarısı gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ı ve bu seçimlerde TBMM´ye seçilen milletvekillerini tebrik eder, seçim sonuçlarının Türk milleti ve Türk-İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını dileriz." Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli