Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TÜRK YEREL HİZMET SEN´DEN BAŞKAN GENÇER´E TEŞEKKÜR

TÜRK YEREL HİZMET SEN´DEN BAŞKAN GENÇER´E TEŞEKKÜR

Türk Yerel Hizmet Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Kayar, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i makamında ziyaret etti.

Ayvalık Belediyesinin çalışmaları ve karşılaştığı sorunların gündeme geldiği görüşmede Türk Yerel Hizmet Sen temsilcileri, personeli ile geçtiğimiz günlerde toplantı yapan ve maaş ödeme konusundaki sıkıntıları aşmak için radikal kararlar alan Başkan Gençer´e, duyarlılığı için teşekkür etti.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, makamında Türk Yerel Hizmet Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Kayar´ı ağırladı. Ziyarette Kayar ile birlikte Türk Yerel Hizmet Sen Teşkilatlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Uygun, Balıkesir-Çanakkale Şube Başkanı Halil Aydoğdu, Balıkesir-Çanakkale Şube Yönetim Kurulu üyesi Zafer Çetinkaya, Ayvalık Belediyesi İş yeri temsilcisi Selver Kurt ile Edremit Belediyesi İş yeri temsilcisi Mehmet Yıldırım hazır bulundu.
Ayvalık Belediyesi çalışanlarının mali, sosyal ve sendikal haklarının görüşüldüğü ziyarette, Bütünşehir yasasının ilçe belediyelerini hem mali hem de işleyiş açısından zor durumda bıraktığını ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Bu kanunla ilçe belediyelerinin yetki, görev ve sorumluluklarının yanında bütçeleri de daraltıldı. Ayvalık´ta yaklaşık 65 km´lik bir alanda temizlik işlerini yürütüyoruz. Bağyüzü Köyü´nden Altınova Uzungöl´e kadar olan alanımız çok büyük. Çok sayıda yazlık site var. Biz bölgede bir kişi bile yaşasa hizmeti götürüyoruz ancak Büyükşehir belediyesi yazlık sitelerden katı atık parası toplamıyor. Bizim hizmete devam ettiğimizi anlatıyoruz ama ?olsun´ diyor. Kanuna göre alması gereken ücreti almıyor ve bize ödemesi gereken ücreti de 2016´dan itibaren ödemeye başladılar. 1.5 yıllık ücreti hiç alamadık. Bu da çok büyük sıkıntı ortaya çıkardı? dedi. Başkan Gençer, maaş ödemelerinde yaşanan sıkıntı konusunda personeli ile toplantı yaptığını ve maaşların ödenmesi için bazı kararlar aldıklarını ifade etti. Türk Yerel Hizmet Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Kayar, hizmeti Ayvalık Belediyesi yaparken ekonomik olarak geri dönüşümünün olmamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, ?Borçlar size geldi, geliriniz azaldı. Arkadaşlarımızla toplantı yapmışsınız. Bu konudaki duyarlılığınız, işçiye emekçiye verdiğiniz değer için size teşekkür ediyoruz. Sonuna kadar sizin yanınızdayız? dedi. Ziyaret sonrası Kayar, gerek personel ve Ayvalık halkına yaklaşımı gerek se icraatlarından ötürü teşekkür ettiği Başkan Gençer´e, çiçek takdim etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli