Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Türk-Yunan heyeti ticari işbirliği için buluştular

Türk-Yunan heyeti ticari işbirliği için buluştular

Yunanistan´ın Midilli Adası´ndan Ayvalık´a gelen 50 kişilik Yunan ticaret heyeti Ayvalık Belediyesini ziyaret etti.

Yunanistan´ın Midilli Adası´ndan Ayvalık´a gelen 50 kişilik Yunan ticaret heyeti Ayvalık Belediyesini ziyaret etti.
Türkiye ile Yunanistan arasında ticari ve sosyo-ekonomik ilişkileri güçlendirmek ve Ege´nin iki yakasının dostluk gölüne dönüştürülmesi amacıyla düzenlenen Expo-Aegean 2015 Fuarı çerçevesinde bir gün önce Midilli Adasına giden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve beraberindeki Türk heyetinin ziyaretinin ardından Yunan heyeti Ayvalık´a geldi.
Ayvalık Belediyesi Liman İşletmeleri Deniz Hudut Kapısında karşılanan Yunan heyeti ilk olarak Ayvalık Ticaret Odasını ziyaret etti.
Burada iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin daha da güçlendirilmesi amacıyla ortak hareket etme kararı alındı.

/resimler/2015-8/25/1159272003591.jpg
Toplantıda Türkiye adına konuşan Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova, ?Midilli ile Ayvalık arasında ticari ve kültürel köprünün yıllar önce kurulması gerekiyordu. Biraz gecikmiş olsak bile bundan sonrasında bu köprünün sıkı sıkıya kurulması için çalışmalarımızı daha samimi koşullarda yapmamız gerekiyor.? dedi.
Daha sonra Ayvalık Belediyesini ziyaret eden Yunan heyeti burada çiçeklerle karşılandı.
Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Erkal, Türk Yunan heyetleri arasındaki çalışmaları Ayvalık Belediyesi olarak desteklediklerini belirterek ?İki ülke arasındaki bu çalışmalar zaten bizim ana fikirlerimiz oluşturuyor ve destekliyoruz. Bu tür ortak çalışmalar her iki ülke arasında görevdeşlik yaratacağına, güç doğuracağına inanıyoruz.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false