Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Türk Diye Bir Irk Yoktur sözünün sahibine çıkıştı

Türk Diye Bir Irk Yoktur sözünün sahibine çıkıştı

AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktayın, Bayburtta katıldığı bir panelde, Türk diye bir ırk yoktur sözü üzerine açıklama yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Balıkesir İl Başkanı Zekai Çakır, Aktayı Soy problemi olan işi olarak tanımladı.

AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay`ın, Bayburt`ta katıldığı bir panelde, `Türk diye bir ırk yoktur` sözü üzerine açıklama yapan Büyük Birlik Partisi (BBP) Balıkesir İl Başkanı Zekai Çakır, Aktay`ı `Soy problemi` olan işi olarak tanımladı.
BBP Balıkesir İl Başkanı Çakır, "Biz ırkçı ve kavmiyetçi değiliz. Bu büyük Türk milleti İslam`ın 10 asırdan fazla sancaktarlığını yapmış. Kim Allah`ın rızasını daha çok gözetirse üstün olan odur. Bu büyük Türk milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Birilerinin Türk ırkı yoktur demesi büyük Türk milletinin yokluğu anlamına gelmez. Sadece o kişinin soy problemini ortaya koyar. Demek ki bu kişinin bir soy problemi var." dedi.
Türkiye`yi bir kazana benzeten Çakır, "1000 yıldan fazla bir süredir bu büyük Türk Milleti azınlıklara karşı, başka dini inanca sahip olanlara karşı hoşgörü içinde bulunmuştur. Maalesef birileri bu kardeşliğin hukukunu bir yılan gibi zaman kollayarak, zamanını bulunca da Türk milletini yılan gibi sokmaktan geri durmuyorlar. Bu şahsın bir soy problemi olduğu net ortada ki böyle bir şey söylüyor. Sen önce bir kendi soyunu açıkla önce, hangi soyun mensubusun? Biz de ona göre bir değerlendirme yapalım. Türk diye bir kavim yoksa Türkiye Cumhuriyeti`nin bir vatandaşı olan ve iktidar partisinin bir mensubu olan birisi bunu söylüyorsa bir gerekçesi vardır. Herhalde soyu sopu belli olan birisidir. Hangi soydan ve hangi soptan geldiğini rahatlıkla söyleyebilir diyorum." diye konuştu.
Çakır, devamında şunları kaydetti: "Maalesef bu coğrafyada hala Türk ile problemi olanlar var, Anadolu`da Türk varlığını sindirebilmiş değiller. Ellerinden gelse Türk`ü bu topraklardan sürmenin ideali peşindeler. Bu kafalar Başbakan`ı müzakere masasına oturtmuşlardır. Türk yoktur derler ama öbür taraftan her cümlelerinin biri Kürt`tür. Başbakan`ı da PKK çizgisine getirdiler. İki yıl önce PKK`ya karşı başarılı operasyonlar yapan ekibin başındaki içişleri bakanı iktidar partisinden dışlandı. Gerçekleri haykıran bir milletvekili partisinden istifa etti. Türkiye`nin bir bölgesi adeta özerkleştirildi. 2014 yerel seçiminden sonra bunu göreceğiz ve yaşayacağız. Fiili olarak bu bölgeler özerkleşecek, bunun mimarlarından bir tanesi de `Türk diye bir kavim yoktur` diyen kişidir."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı