Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Türk Eğitim Senden Gurur Gecesi

Türk Eğitim Senden Gurur Gecesi

Balıkesir Gala Yaşam ve Aktivite Merkezinde düzenlenen gecede salon hınca hınç doldu.

Balıkesir Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi`nde düzenlenen gecede salon hınca hınç doldu.
Sendika üyelerinin büyük ilgi gösterdiği gecenin misafiri, önceki Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok`tu. 
Gecenin açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yılmaz Kuran şöyle konuştu: "Milli Eğitim Bakanlığı`nda son 10 yılda 4 bakan değişti. Hep çalışanlara zulüm yaptılar. Bir atama yönetmeliği çıktı söyleyecek bir şey yok. Sokaktaki birine söylesen daha güzel hazırlardı. Eş durumu özrü tayini yapılıyor, bir eş Marmara Adası`nda diğeri Balıkesir`de. 200-250 kilometre mesafelerle eşler birleştirilmiş, buna kargalar güler. Allah`ın izniyle buradaki arkadaşlarımızın hepsi 10 yıldan bu yana dimdik ayakta durmaya devam ediyor. 10 yıldır Türk Eğitim-Sen yetkili sendika, bu yılda yetkiyi kaptırmayacağız. Bunu el birliği ile yapacağız sizleri temsilen 7 kişiyiz" dedi.
Balıkesir 1 nolu şubenin şu anda 3000, 2 nolu şubenin 800`ün üstünde üyesi olduğunu hatırlatan Kuran, toplamda 4000 üyeye yaklaştık. Kuvayi Milliye Şehri olan Balıkesir`de atalarımızın yüzünü yere çaldırmadık, çaldırmayacağız. Malum sendika nereden destek alırsa alsın, zulüm yaparlarsa yapsınlar kesinlikle bizlerin pes etmeye niyetimiz yok. Mayıs ayı sendikaların yetkileri belirleme süresi. Her arkadaşımız 1 üye yapmalı. Hep birlikte el ele birlikte başarmalıyız. Dik duran arkadaşlarımız burada. Bize adam gibi adam lazım, işte hepiniz buradasınız" diyerek konuşmasını bitirdi.
Balıkesir`in MHP`li Belediye Başkanı İsmail Ok ise, Türk Eğitim-Sen`li olmaktan duyduğu memnuniyeti açıkladı.
Sizlerin desteği ile 4 yıl önce Türkiye`nin önemli şehirlerinden Balıkesir`e Eğitim-Sen`inde destek vermesiyle belediye başkanı seçildiğini kaydeden Başkan Ok, 4 yıldan bu yana gerçekten kalıcı eserler bıraktıklarını anlattı.
İflas etmiş bir belediye alınmasına rağmen tarihi geçmiş borçları ödediklerini ifade eden Başkan Ok, 35 bin m2`nin üzerinde bir tek kapalı spor salonu olmayan Balıkesir`de kapalıspor salonu yükseliyor. Bunun adı da Türk milliyetçisi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi olacak. Türkiye`nin en büyük canlı hayvan pazarını birlikte başardık yeni mezarlık alanı bizim zamanımızda yapıldı. Bütün mahallelerde semt spor sahaları içerisinde basketbol sahaları olmak üzere, çocuk oyun grupları yer alıyor. Daha önceden yalnızca yüzme havuzu önünde olan basket potalarını bütün mahallelere yaydık, parklar yaptık. Asri Mezarlığı alanı bitiyor ikinci büyük park alanı kazandırıyoruz. AB`den hibe alarak 27 milyonluk ve % 90`nı hibe olan katı atık projesi sürüyor. Bu toprakları gelecek nesillere emanet edeceğiz ve bu toprakları atalarımızdan emanet aldık. Birçok iş yatırım yapılırken Balıkesir Belediyesi`nin ne kamuya ne de hizmet aldığımız hiçbir kimseye borcumuz yok, kasalarımızda trilyonlarca para var. Türk Yerel Hizmet-Sen ile sözleşme yaptık, işçilerle gerçekleştirdik. Sizlerle birlikte görüşü ne olursa olsun ben ateistim, ben dindarım, ben sosyalistim diyenlerden de destek alıyoruz. Sizlerle görüşemesek bile sizlerin desteği ile buralara geldim, sizlerle ne kadar iftihar etsem azdır. Türk Eğitim-Sen`e bu kutsal yolda başarılar diliyorum. Geçmişte Türk Eğitim-Sen`in üyesi olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum" diyerek sözlerine son verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli