Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Türk Eğitim-Sen Erdek Şubesinden güç birliği

Türk Eğitim-Sen Erdek Şubesinden güç birliği

Türk Eğitim-Sen Erdek Temsilciliğinin Tanışma ve Dayanışma Toplantısı Erdek Öğretmenevinde düzenlendi.

Türk Eğitim-Sen Erdek Temsilciliği`nin Tanışma ve Dayanışma Toplantısı Erdek Öğretmenevinde düzenlendi.
Türk Eğitim-Sen Erdek Temsilcisi Bekir Firikçi`nin organizasyonunda gerçekleşen toplantıda, Erdek İlksan`ı temsil edecek aday Handan Bintaş tanıtılıp, Balıkesir 1 Nolu Şube Başkan Yılmaz Kuran ile Balıkesir Türk Eğitim-Sen Teşkilatlandırma Sekreteri ve İlksan Temsilcisi Ahmet Baki birer konuşma yaptılar.
Türk Eğitim-Sen Erdek Sendika Temsilcisi Bekir Firikçi`nin, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Balıkesir 1 nolu şube başkanım, Bandırma ve Gönen ilçe temsilcileri, okul müdürlerim, sendika üyelerimiz ve kıymetli basın mensupları tanışma ve dayanışma yemeğimize hoş geldiniz diye başladığı konuşmasında, Handan Bintaş`ı tanıttı.
İlksan Erdek temsilciliğine aday Bintaş`ın, ilçede birçok okulda öğretmenlik yaptığını şimdi 15 senedir 18 Eylül İlk Öğretim Okulunda sınıf öğretmenliği görevini yürüttüğünü anlatan Firikçi, Bintaş`ın evli ve bir çocuk annesi olduğunu belirtip Türk Eğitim-Sen üyesi ve Erdek İlçesinin İlksan adayı olduğunu açıkladı.
Türk Eğitim-Sen`in Balıkesir 1 No`lu Şube Başkanı Yılmaz Kuran, sendikalı olmanın önemine dikkat çekip, sizlerin sayesinde Balıkesir`deki komisyonda bulunan 5 kişiden biride benim. Özlük haklarınızın korunmasında ve yer değiştirmelerinizde (Tayinlerde) çok önemli bir konumum var. İmza yetkimiz olduğundan bize sormadan herhangi bir işlem yapmaları mümkün değildir. Değerli üyeler bu gücü, ben sizlerden almaktayım. Çalışmalarımızı hızlandırarak sendikamıza üye kaydedip sağlayacağımız sayısal üstünlükle çok güçlü olmak zorundayız şeklinde konuştu.
Balıkesir İl Teşkilatl-andırma Sekreteri ve İlksan Temsilcisi Ahmet Baki` de, İlksan ile ilgili bilgiler verirken, hem de üyelerin sorularını cevaplandırdı. 
Sınıf Öğretmenlerinin ve İlksan üyesi olan diğer insanların özlük haklarını koruma zorluğunun eski bir kanundan kaynaklandığını söyleyen Baki, insanların zorunlu üyesi  bulunduğu bu kurumdaki çarpıklıkların düzeltilebilmesi için 1943 yılında çıkan bir kanunla yönetmeliğini ve bu kanunu değiştirme yetkisinin de TBMM de olduğunu işaret edip, İlksan Erdek adayımızı sıkı bir şekilde destekleyin temennisinde bulundu ve başarılar diledi.
Haber: Özcan Güngör


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı