Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Türk futbolu liyakatsiz ellerde

Türk futbolu liyakatsiz ellerde

Mustafa Kemal Ulusu, futbolumuzu değerlendirdi

1984-1985 yıllarında, 43 ve 44’üncü dönem Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak görev yapan Mustafa Kemal Ulusu, “Türk futbolu şu anda liyakatsiz kişilerce yönetiliyor” dedi.

Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde, henüz 44 yaşında Futbol Federasyonu Başkanı olduğunu belirten Ulusu şunları söyledi:

“Dönemimde birçok yenilikler yaptık. Galibiyete 3 puan verilmesi kararını, İngiltere’den sonra uygulayan ikinci ülke olduk. Türk futbolu için reform niteliğinde 22 uygulama yaptık. 1,5 yıl içinde, Tunceli dahil 40 kette çim sahalar gerçekleştirdik. Bu arada Gönenli Yılmaz Yücetürk’ün çalışmalarını hiç unutamam. O dönemde hem federasyon başkanlığını yürütüyor hem de Merkez Hakem Kurulu Başkanlığını yapıyordum. O dönemde Hilmi Ok ve Ertuğrul Dilek gibi eski hakemlerin de katkılarını belirtmem gerekir.”

BUGÜN LİYAKAT KALMADI

Bugün Türk futbolunu liyakatsiz kişilerin yönettiğini, “üç büyükler” denilen kulüplerin borç batağı içinde bulunduğunu vurgulayan Ulusu, şunları aktardı:

“Üç büyük kulüp, Ziraat Bankası’na ipotekli ve borçları sürekli artıyor. Türk futbolu 30 yıldan beri liyakatsiz yöneticilerin ellerinde çöküş içinde. Göreceksiniz, gelecekte bu kulüpler satılacak. Sürekli hakemler tartışılıyor. Bu tartışmalar hiçbir zaman bitmez.”

ÇÖZÜM FEDERASYONUN GENEL KURUL YAPISININ DEĞİŞMESİNDE

Türk futbolunun sorunlarının çözümü için mutlaka federasyonun genel kurul yapısı ve spor kanununun değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Ulusu, şöyle konuştu:

“Futbol Federasyonu’nda faal yönetici olmamalıdır. Bunun yanı sıra kulüplerin kurtuluşu için yapılması gereken iş şudur. Takımlarda alt yapıdan gelen 5 oyuncu oynamalıdır. Takımda 3 ağabey oyuncu, 3 de yabancı oyuncu yer alabilir.”

VAR’A KARŞIYIM

Kaliteli hakem yetişmesinde eğitimin çok önemli olduğuna dikkati çeken Ulusu, şunları söyledi:

“VAR’ a da yarı ofsayt uygulamasına da karşıyım. Teknoloji ile hakemlik olur mu? Futbol, hatalar oyunudur. Avrupa ülkelerinde bir maçı yüzde 40 hatayla yöneten bir hakem başarılı sayılıyor. Yani futbolcular, yöneticiler ve teknik adamlar gibi hakemler de hata yapabilir. Yeter ki yanlış yapmasınlar. Eğer futbol federasyonu görevimi sürdürseydim, maçlarda 4 yardımcı hakem uygulaması getirecektim.

Yine ülkemizdeki maçlarda yabancı hakemlere de görev verecektim ama bizim hakemlerimiz de bu ülkelere maç yönetmeye gidecekti.”

Mustafa Kemal Ulusu, Türk futbolunun çöküşe ve uçuruma gittiğini öne sürdü.

ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: futbolu liyakatsiz ellerde
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı