Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Türk Kızılayı 144 yaşında

Türk Kızılayı 144 yaşında

Kızılay Erdek Şubesi Başkanı Ertan Hamarat, Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzu ve emelinden doğmuştur dedi.

Kızılay Erdek Şubesi Başkanı Ertan Hamarat, "Kızılay, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzu ve emelinden doğmuştur" dedi.
Kızılay Erdek Şubesi Başkanı Ertan Hamarat, Türk Kızılayını 144 kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesaj yayımladı.
Hamarat, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
"11 Haziran 1868 tarihinde," Osmanlı yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti" adı ile kurulan Kızılay,  l877`de "Osmanlı Hilâli Ahmer Cemiyeti", 1923`te Türkiye Hilâli Ahmer Cemiyeti", 1935`te  "Türkiye Kızılay Cemiyeti" ve 1947`de "Türkiye Kızılay Derneği" adını almıştır. Kızılay`ın amacı her nerede görülür ise, hiçbir ayrım yapmaksızın, insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye uğraşmaktır. Kızılay, ihtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında eşitliğin, savaşın en kızgın anında insancıllığın,  tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Bir buçuk asra yaklaşan geçmişin de Kızılay`a hizmeti geçenlerden; vefat edenleri Rahmet ile hayatta kalanları minnet ve şükran ile anıyoruz. Kızılay`a desteğini esirgemeyen halkımıza ve basınımıza saygılar sunar şükranlarımızı arz ederiz."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli