Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Türk Kızılayı ilçede

Türk Kızılayı ilçede

Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi geldiği ilçemizde kan topladı.

Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi geldiği ilçemizde kan topladı.
Balıkesir Kızılay Kan Merkezi ile Erdek Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen gönüllü kan verme etkinliği Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti.
Mobil kan toplama aracı ile 1 doktor ve 2 hemşire görevli olarak ilçemize gelen Balıkesir Kızılay Kan Merkezi ekipleri Salı ve Çarşamba günü olmak üzere 2 gün boyunca gönüllü kan toplama işlemlerini sürdürdü. 
Toplanan kanlarla ilgili bilgi veren görevli Doktor Hasan Fatih Solak "Kızılay Kan Merkezi personeli olarak Erdek`e Salı günü geldik ve kan toplama çalışmalarımıza başladık. Ben daha önce Erdek`e gelmemiştim ama nüfusa göre toplanan kan ünite sayısı tatmin edici. Tabii yaz aylarında bu sayının çok daha 2 hatta 3 katına ulaşıldığını duydum. Ancak şu anda Şubat ayının ortalarındayız. Aslına bakılırsa kışın kan bağışları yarı yarıya azalıyor bunun tersine olarak yaz aylarınla kıyaslandığında kışın kan ihtiyacı artıyor." dedi. 
Balıkesir Kızılay Kan Merkezi olarak Erdek`te Salı günü 56, Çarşamba günü ise 30 ünite olmak üzere 90 üniteye yakın kan toplandığını bildirildi.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu