Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Türk Kızılayından Hatıra Ormanı

Türk Kızılayından Hatıra Ormanı

Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi Gençlik Kolları ve Minik Gönüllülerce hatıra ormanı oluşturuldu. Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Orman Haftası

Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi Gençlik Kolları ve Minik Gönüllülerce hatıra ormanı oluşturuldu. 
Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Orman Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte gençlere ve öğrencilerle birlikte Balıkesir Bursa yolu bitişiği, Kürse köyü Mevkii`nde Hatıra Ormanı oluşturuldu. Hatıra Ormanı fidan dikme etkinliğine Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi Başkanı Hüseyin Gündoğan, Yönetim kurulu üyeleri, Şube Müdürü, Gençlik kolları ve Minik gönüllü öğrencilerin katılımları ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ağaçlandırma Şube Müdürü İbrahim Ergüven, Balıkesir Orman İşletme Şefi Abdülmuttalip Yapacak ve Orman Muhafaza memurları katıldı.
Ağaçlandırma yetkililerince sahada öncelikle fidan dikim tekniği anlatıldıktan sonra geçilen fidan dikim işi coşku ile devam etti.
Kızılay Şubesi olarak 2010 yılında Edremit yolunda da bir hatıra ormanı dikimi ve bu sene de Bursa yolu üzerinde bir hatıra ormanı dikimi gerçekleştirildiği anlatıldı.
Küresel ısınmaya karşı atılan bir adım olarak Türk Kızılay`ının çevre, tabii afetler, sosyal yardımlar ve kan bağışlarına kadar toplumu ilgilendiren her alanda çalışmaların vatandaşların yoğun katılımlarıyla yerine getirildiği kaydedilirken, geleceğimizin teminatı gençlerimiz ve her zaman yanımızda olan gönüllü üyelerimize, doğa sevgisini aşılayarak fidan dikme alışkanlığı kazandırmak, böylece yeşil bir Balıkesir`e ulaşmak küresel ısınmaya dur demek, toprakların erozyonuna engel olmak için bu etkinliğin gerçekleştirildiği, çevreye karşı duyarlı bir nesil yetiştirmek için bu tür etkinliklerin gereğine inanan bir kurum olarak " Türk Kızılay`ına desteklerinden dolayı Orman Bölge Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli