Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Türk Sağlık Sen Hemşireler Haftasını kutladı

Türk Sağlık Sen Hemşireler Haftasını kutladı

Türkiye Kamu-Sene bağlı Türk Sağlık-Sen Erdek Temsilcisi aynı zamanda Türk Sağlık Sen Balıkesir Şubesi yönetim kurulu üyesi Suat Yetkin, Hemşireler Haftası nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Türkiye Kamu-Sen`e bağlı Türk Sağlık-Sen Erdek Temsilcisi aynı zamanda Türk Sağlık Sen Balıkesir Şubesi yönetim kurulu üyesi Suat Yetkin, Hemşireler Haftası nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.
Yetkin, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası coşkuyla kutlamaların yapılması gereken bir gün. Fakat yıllardır gerek Tıp Bayramı`nı, gerek Ebeler - Hemşireler Haftasını, gerekse Acil Tıp Teknisyenler günü hep burukluklar içinde kutlanmaktadır şeklinde başladığı açıklamasına şöyle devam etti:
"Çünkü sağlık çalışanları yıllardır düşük maaş ücretlerinin yanında ek ödeme adı altında döner sermaye ücretlerinin emekli sandığına yansımadığı gibi, emekli ikramiyesinde diğer memurlara göre emekli ikramiyesinden ve emekli maaşından %50`ye varan kayıplar yaşanmaktadır. Bu kayıplar yaşanmakla dursun, şimdide son zamanlarda aşırı şiddete uğrayarak can kayıpları yaşanmakta ve hiç gündemden düşmemektedir. Oysa artık " SAĞLIKTA ŞİDDET" gündeminden düşmek istiyoruz. Sağlıkçıların sağlık alanında gösterdiği ve göstereceği hizmetlerle anılmak istiyoruz. Bütün bu nedenlerden dolayı fiziki ve ruhi yaralarımızın sarılması için şu günlerde görüşülen Toplu Sözleşme sürecinde sağlık çalışanlarının ücretleri yükseltilmesine ışık tutarak ek ödemelerinin (döner sermayelerinin) emekliliğe yansıtılması ve vergi kesintisinden muaf tutulması yoluna gidilerek bir nevide olsa yaralarımızı saracaktır, inancında ve kanaatindeyiz. En önemlisi olan sağlıkta şiddetin ve ölümlerin yaşanmaması için caydırıcı tedbirlerin, önlemlerin daha çok arttırılması ve tüm kurumlara yapılan saldırı ve şiddetin terör kapsamına alınırsa daha çok caydırıcı duruma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Artık Türk Sağlık Sen olarak Sağlıkçıya, Askere, Polise, Öğretmene, Öğrenciye, Anneye kısacası tüm insanlara şiddetin yapılmaması temennisiyle tüm ebe- hemşire arkadaşlarım bu önemli gününü kutlar, şiddetsiz, sağlıklı, mutlu günler, haftalar diler saygılarımı sunarım."
İlçedeki Hemşireler Haftası etkinliğine destek veren İstiklal ilköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerini de, böyle özel günde kendilerini yalnız bırakmayarak herkese örnek olacak davranış sergilediklerini açıklayan Yetkin, "ilçemizin bu güzide ilköğretim okuluna, arkadaşlarım adına sonsuz sevgi ve saygılarımızı sunar teşekkür ederim" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli