Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Balıkesir'de

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Balıkesir

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Rolf A. Königs, Kurucu Başkan ve Başkan Vekili Engin Koyuncu ve ekibi, Balıkesir Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı İsmail Uğur'un davetlisi olarak Balıkesir'e davet edildi.

Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sn. Rolf A. Königs, Kurucu Başkan ve Başkan Vekili Engin Koyuncu ve ekibi, Balıkesir Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı İsmail Uğur'un davetlisi olarak Balıkesir'e davet edildi.
29 Mayıs günü saat 14:30'da gerçekleşen ziyarette, program dahilinde öncelikle Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ziyaret edildi.
Atçı'dan bölgenin son durumuyla ilgili bilgi alındıktan sonra gerçekleştirilebilecek ortak projeler görüşüldü. Konuşulan projeler arasında bölge insanına alternatif istihdam alanı oluşturulması için O.S.B. kurulumu, maden işçilerinin yetiştirilmesi için Alman madencilik sisteminin transfer edileceği meslek lisesi kurulması ve yine Almanya' da ki kömür madenlerinde benzer sorunların yaşanmaması için alınan önlemlerin Soma bölgesinde de uygulanabilmesi için ortak çalışmaların gerçekleştirilmesi görüşüldü.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene makamında ziyaret edildi.
Başkan Ergene ile yapılan görüşmede, bölge sorunlarını ortadan kaldıracak konularda fikirler aktarıldı, çözüm önerileri dile getirildi.
Heyet ardından, Soma Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.
Soma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Işık, Meclis Başkanı Necati Danacı ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevil Önal konuklarını ağırladı.
Soma Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri bölge için çözüm önerilerini konuklarına aktarırken, özellikle kadınların eğitimi ve istihdamı noktasında desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtti. Soma programı, şehit aileleri ile şehitlerimiz ziyaret edilerek tamamlandı.
Türk-Alman sanayiciler Büyükşehir'de
Türk-Alman sanayiciler, aynı günün akşamı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı A. Edip Uğur'un katılımıyla birlikte toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda söz alan Sn. Rolf A. Königs, Borussia Mönchengladbach futbol kulübü başkanı olarak Balıkesirspor'un gerçekleştirdiği işin ne kadar zor olduğunu biliyorum ve bu sebepten dolayı sizleri kutluyorum diyerek sözlerine başladı.
27 ülkede  90 tesis işleten bir firmanın sahibi olarak 1989 yılından beri Türkiye'de faaliyet göstermekten ve 3000 kişi istihdam etmekten gurur duyduğunu belirten başkan, istihdam ettiği personelin % 72 sinin bayan olması hasebiyle de bu alandaki öncü firmalardan olduklarını ifade etti. Başkanımız İsmail Uğur'un Dortmund ziyareti esnasında kendilerini ikna ettiğini ve aslında Karadeniz bölgesine gerçekleştirecekleri ziyareti Balıkesir bölgesi olarak değiştirdiklerini ifade eden Königs, bölgemizdeki yatırım imkanları hakkında aldığı bilgilerden çok etkilendiğini ve Almanya'ya döndükten sonra ekibiyle gerekli çalışmaları ve analizleri yapıp Balıkesir'e mutlaka tekrar geleceğini belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Başkanı A. Edip Uğur, yaptığı konuşmasında ülkemizin ve bölgemizin geleceğe umutla baktığını, genç neslin enerjisi ve girişimciliği sayesinde bölgemizde ki sanayileşmenin artacağına ve kalıcı refahın kısa zamanda tesis edileceğine inandığını ifade etti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli