Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Turkcell Yıldızlar ve 16 Yaş A Kategori Türkiye Şampiyonası Rekor Katılımla Sonuçlandı

Turkcell Yıldızlar ve 16 Yaş A Kategori Türkiye Şampiyonası Rekor Katılımla Sonuçlandı

Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet takviminde bulunan ve 27-28 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul Aslı Çakır Atletizm Salonunda yapılan Turkcell Yıldızlar Şampiyonası ve 16 Yaş Altı A Kategorisi Şampiyonası rekor katılımla sonuçlandı.

Türkiye Atletizm Federasyonu faaliyet takviminde bulunan ve 27-28 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul Aslı Çakır Atletizm Salonunda yapılan Turkcell Yıldızlar Şampiyonası ve 16 Yaş Altı A Kategorisi Şampiyonası rekor katılımla sonuçlandı.
Geleceğin yıldızlarının belirlenmesi ve yeni yeteneklerin Türk atletizmine kazandırılması amacıyla ve salon sezonunun en önemli yarışmalarından olan Turkcell Yıldızlar Türkiye Şampiyonası ve 16 Yaş Altı A Kategorisi Türkiye Şampiyonasında 60 ilden gelen 682 erkek, 511 bayan toplam 1193 sporcu yarıştı.
Bu yarışmaya Erdek’ten Milli Takım Antrenörü Niyazi Glhan ile birlikte 8 sporcumuz katıldı. Yarışmada Aleyna Çakmak, kendi derecesini de geliştirerek, 400 Metre’de Türkiye üçüncüsü oldu.
Bu yarışmayı önemli kılan bir neden ise 28 Ocak-08 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul’da yıldızlar ve U16 A kategorilerinde açılacak Turkcell 2020 Olimpik Hazırlık Kampı’na sporcuların seçilmesiydi.
Kampa katılacak sporcular; sporcuların sezon içerisinde göstermiş oldukları performans ve 27-28 Ocak 2015 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan Yıldızlar ve U16 A Türkiye Şampiyonası sonuçlarına göre belirlendi. Kamp listesi 28 Ocak 2014 tarihinde bu müsabakalar sonunda açıklandı. Kampa katılacak sporcu ve antrenörler yine aynı gün Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonundan kamp yapılacak Kaya Ramada Plaza-İstanbul otele servis ile götürüldü.
2020 Olimpik Hazırlık Kampı’na Erdek’ten Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan ile birlikte 3 sporcu katıldı. Sporculardan Aleyna ÇAKMAK, 400 Metre dalında sprinter olarak, Sena Kaynar disk atma dalında atıcı olarak ve Buse Özel de cirit atma dalında atıcı olarak Olimpik Hazırlık Kampı’nda yer almayı başardılar.
Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bu yarış bizim için çok önemliydi. Bu yarışı önemli kılan en büyük etken 2020 Olimpik Eğitim Kampı’na sporcuların seçilecek olmasıydı. Uzun yıllardan beri emek verdiğimiz atletizm branşında bugün üç sporcumuzu bu kampa sokmayı başardık. Kampı çok iyi değer lendirerek derecelerimizi daha iyi bir noktaya taşıyacağız. Bu yıl çok sayıda yarışmalara katılacağız. Bunun için çalışmalara aralıksız olarak devam edeceğiz. Takımımda büyüğünden küçüğüne 60 sporcum var. Her biri ayrı bir yeteneğe sahip. İçlerinde gelecek vadeden önemli sporcularım var. Tabiî ki gelecek yılların daha da iyi olması için herkesin desteğine ihtiyacımız var. 22 Ocak 2014 tarihinde Erdek’e gelerek önemli ziyaretlerde bulunan Türkiye Atletizm Federasyonu As Başkanı Sayın Ali Aksu Bey, bizi çok yakından takip ediyor ve federasyon olarak her zaman destekte bulunacağını her fırsatta dile getiriyor. Bize bu şekilde destek olan federasyon için, ülkemizin gelecek nesilleri için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah Milli Takım’da daha fazla sporcumuz, ülkemizi temsil edecek. Hep birlikte, bir bütün olursak daha güçlü olacağımıza inanıyorum. Bize destek olan Kaymakamımız Sayın Mustafa Demirelli’ye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ömer Ceylan’a, okul müdürlerimize ve tüm Erdek halkına teşekkür ederim.”



ERDEKSPORSEVERLER
2.02.2015 17:47:05
tebrik ediyoruz. söyleyecek bir şey yok. sadece hocaya ve çocuklara sahip çıkılmalı. kolay değil olimpiyatlara sporcu hazırlamak ve hazırlanmak. alkış alkış alkış

  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli