Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Bilal, memur sorunlarının masadan kaçırıldığını öne sürdü

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Bilal, memur sorunlarının masadan kaçırıldığını öne sürdü

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Musa Bilal, kamu görevlilerinin ve emeklilerinin 2020-2021 yıllarında alacakları maaş zamlarının, sosyal ve özlük haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin 1 Ağustos Perşembe günü başlayacağın

Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Musa Bilal, kamu görevlilerinin ve emeklilerinin 2020-2021 yıllarında alacakları maaş zamlarının, sosyal ve özlük haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin 1 Ağustos Perşembe günü başlayacağını söyledi.
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Bilal, Türkiye Kamu-Sen, 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan Toplu Sözleşme süreciyle ilgili değerlendirmede bulundu.
Toplu sözleşme görüşmelerini, kamu görevlilerinin ve emeklilerinin bir kangrene dönüşmüş bulunan sorunlarının çözülebileceği tek adres olarak açıklayan Bilal, ?Ancak 4688 sayılı Kanunun eksik ve yanlış hükümleri; toplu sözleşme görüşmelerini yalnızca mali ve sosyal haklarla sınırlayarak memurlarımızın yer değiştirme, atama, yükselme, disiplin, unvan değişikliği gibi sorunlarını yok saymakta; memur meselelerini adeta masadan kaçırmaktadır.? dedi.
Bilal, devam açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Kanundaki bu sınırlama yetmiyormuş gibi, idareciler tarafından yetkilendirilmiş çakma sendikaların, iktidara payanda olma gayretleri sonucunda memurlar, toplu sözleşme masasında gerçek anlamıyla temsil edilememekte, sesleri yeterince duyulmamaktadır. Çalışanlara, masa başında hazırlanan enflasyon hedefi doğrultusunda ücret artışı yapıldıktan sonra çalışanların ve vatandaşların gerçek enflasyon karşısında kaderiyle baş başa bırakılması kabul edilemez. Yıllardır, vatandaşlarımızın zorunlu olarak tükettiği mal ve hizmet fiyatlarındaki artışlar, memur maaşları için temel kabul edilen enflasyon oranının üzerinde gerçekleşmektedir. Bu nedenle kamu çalışanlarının ücretleri mal ve hizmet fiyatlarında yaşanan artışlar karşısında her yıl erimektedir. Amacımız kamu çalışanlarını ve emeklileri insanca yaşayabileceği bir ücrete kavuşturmaktır. Temel mali taleplerimiz; 2020 yılının tamamı için kümülatif % 24,6 artış ve Ocak ayından geçerli olacak şekilde taban aylığa seyyanen 600 TL net zam, 2021 yılının tamamında ise % 20,14 zam olarak özetlenebilir. Tüm kamu çalışanlarının beklentilerine cevap vermesi umuduyla, toplu pazarlık sürecinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli