Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye Rüzgar Enerji Birliği heyeti Balıkesir´de

Türkiye Rüzgar Enerji Birliği heyeti Balıkesir´de

GMKA koordinasyonluğunda, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) heyeti, birtakım temaslarda bulunmak üzere Balıkesir´de ağırlandı.

GMKA koordinasyonluğunda, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) heyeti, birtakım temaslarda bulunmak üzere Balıkesir´de ağırlandı.
TÜREB heyeti GMKA yetkilileri eşliğinde, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Üniversitesi, Balıkesir TEKNOKENT ve Balıkesir Valiliği ziyaretlerinde bulunuldu.
TÜREB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım ile birlikte Balıkesir´e gelen heyet, ziyaretlerine Balıkesir OSB´de, Balıkesir Sanayi Odası ile birlikte yapmış oldukları toplantı ile başladı. Toplantı´nın açılış konuşmasını Balıkesir Sanayi Odası Başkanı H. Ali Eğinlioğlu yaptı.
Balıkesir´in yatırım olanaklarından, sanayisinden ve yenilenebilir enerji potansiyelinden bahseden Eğinlioğlu, yapılabilecek işbirliği olanakları hakkında heyete bilgi verdi. BALOSB Müdürü Mesut Eray da heyete yeni açılacak etapları ile BALOSB ve yeni gümrük kurulması ile ilgili yapılan çalışmalar konusunda bir sunum gerçekleştirdi.
TÜREB Başkanı Yıldırım ise toplantıda yaptığı konuşmasında, ?Balıkesir gerçekten katma değer üreten bir şehir. Rüzgar enerjisinde gerçekten güçlü bir potansiyel barındırıyor. Balıkesir ve İzmir Türkiye´de kurulu gücün neredeyse 3´te 1´i bu iki şehir ile geliştirilmiş durumda. Bizim görevimiz rüzgar konusunda bilinirliği ve farkındalığı biraz daha artırmak. Rüzgarın Başkenti diyebileceğimiz iki şehirden biri Balıkesir. Buradan bize ne gibi bilgi ve destek talebi gelirse biz bunu karşılamak için elimizden geleni yapacağız.? Diye konuştu.
TÜREB heyeti BALOSB´un ardından Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş´u makamında ziyaret etti. Ziyarette GMKA´nın AB projesi ile hayata geçirilen ?Rüzgar Enerjisi Eğitim Merkezi? gezildi. Ziyarette ayrıca BAÜN, TÜREB ve GMKA arasında işbirliğine yönelik ?İyi Niyet Protokolü? imzalandı. İmzalanan protokol ile rüzgar enerjisi sektöründe eğitim, AR-GE ve yenilikçilik faaliyetleri kapsamında kamu-üniversite ve sanayi işbirliğine dayalı uzun vadeli ve ortak çalışmalar yürütülmesi planlandı.
Rüzgar Enerjisi AR-GE desteği protokolü ile ilgili olarak Rektörlük Yönetim Kurulu Salonunda tarafların katılımıyla bir toplantı ve imza töreni gerçekleştirildi. Protokolü BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, TÜREB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yıldırım ve GMKA Genel Sekreter V. Abdullah Güç imzaladı.
İmza töreninin ardından heyet, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen ve Genel Sekreter V. Hakan Önal eşliğinde ziyaret ettikleri Mühendislik Fakültesi ve Balıkesir Üniversitesi TEKNOKENT´te incelemelerde bulunarak gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
TÜREB Heyeti son ziyaretini Balıkesir Valiliği´ne gerçekleştirdi. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı TÜREB heyetini makamında kabul etti. Vali Yazıcı, yapılan ziyaretler ve gerçekleşebilecek çalışmalar hakkında heyetten bilgi aldı. Ziyaretler GMKA Balıkesir hizmet binasında gerçekleşen değerlendirme toplantısının ardından sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli