Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Türkiye, uyuşturucu ölümlerinde Avrupa birinciliğine yükseldi

Türkiye, uyuşturucu ölümlerinde Avrupa birinciliğine yükseldi

Umut Vakfı, kullanma yaşı 11 yaşındaki çocuklara kadar inen uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekti.

Umut Vakfı, kullanma yaşı 11 yaşındaki çocuklara kadar inen uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekti.
Umut Vakfı görevlileri; Savaş ve terör kıskacındaki ülkemizin en önemli sorunlarından birinin de uyuşturucu olduğunu belirterek yetkililerden bu konuya acilen eğilmelerini önerdi.
Umut Vakfı´ndan gelen bu talep, hükümet çevresinden kabul görürken, tüm ülke genelinde emniyet güçleri bu konuyla ilgili topyekün mücadele başlattı.
TÜİK verilerinde, suç işleyen 118 bin 245 çocuğun 42 bin 557´sinin uyuşturucu madde kullandığına vurgu yapıldı.
BM Uyuşturucu ve Suç İle Mücadele Dairesi´nin (UNODC) verilerine göre de, sentetik uyuşturucu kullanımı sonucunda yaşanan ölümlerde Türkiye Avrupa ülkeleri arasında birinci sırada yer aldı.
UNODC´nin son raporuna göre, dünya genelinde 250 milyona ulaşan uyuşturucu kullanıcısı sayısı Türkiye´de de son 3 yılda % 20 artarak 1.5 milyona dayandığı bildirildi.
Durum böyle ve her geçen gün de daha kötüye giderken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 21 Haziran günü bir toplantıda yaptığı ?Silahlı terör neyse, uyuşturucu terörü de odur. Bu ülkenin gençlerini ne Kandil´deki ve Pensilvanya´daki terör baronlarına ne de uyuşturucu terörüne feda edemeyiz? açıklamasıyla Diyarbakır´dan Ankara´ya, Adana´dan İstanbul´a yurdun dört bir yanında emniyet güçleri talimatlar doğrultusunda uyuşturucuya savaş açılırken, zehir tacirlerine peş peşe darbe indirilerek tonlarca uyuşturucu ele geçirildi.
Umut Vakfı görevlileri yaptıkları açıklamayı şu sözlerle noktaladı: ?Umuyoruz ve diliyoruz ki; sokaklarda pervasızca, elini kolunu sallayarak uyuşturucu satan sokak satıcılarına göz açtırılmaz, çocuklarımız zehir tacirlerinden kurtarılır. Bir kez daha vurgulamalıyız ki; Uyuşturucuyla mücadele de en büyük görev devlete aittir ve duyarlı devlet adamlarımızın bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeleri başarıyı sağlayacaktır.? Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli