Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün:

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün:

“Yüzdeli değil, seyyanen zam istiyoruz”

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, “Emeklilere kimse üvey evlat muamelesi yapmasın. Emekliler, dilenci değildir” diye konuştu.
Emekliliğin kutsal bir hak olduğuna işaret eden Ergün, “Derneğimiz, 51 yılı geride bıraktı. 6 dönemden beri başkanlık görevinde bulunuyorum. 115 şubemizde, 900 bin dolayında üyemiz var. 13 milyon 700 bin emeklinin bulunduğu ülkemiz için üye sayımız az. Bunu artması için çalışıyoruz. Ancak biz, 13 milyon 700 bin emekliyi temsil ediyor ve onların haklarını korumak için mücadele ediyoruz” dedi.
Maaşlarına yüzdeli yapılacak zam değil, seyyanen zam istediklerini vurgulayan Ergün, Türkiye İstatistik Kurumu’nu(TÜİK) de şöyle eleştirdi:
“TÜİK’te ekmeğin fiyatını bile bilmeyen insanlar çalışıyor. TÜİK’in 415 kalem üzerinden yaptığı değerlendirmeler sonucunda enflasyon oranı belirleniyor. Ancak emekli vatandaşlar, bu kalemlerin 300’ünün adını bile hiç bilmiyor. Emekliler olarak maaşlarımıza yüzdeyle değil, seyyanen zam yapılmasını istiyoruz. Çünkü yüzdeli yapılan zamlarla zengin daha zengin, fakir ise daha fakir oluyor.”
ASGARİ ÜCRET İYİ AMA
Açıklanan 4.250 liralık asgari ücretin ülkemiz koşullarında değerli olmasına karşın piyasayı elinde tutmak ve kontrol altına almakla önemli duruma geleceğine dikkati çeken Ergün, “Piyasa kontrol altına alınmaz, stokçuluk önlenmez ve zam yağmuru devam ederse bu asgari ücretin hiçbir anlamı olmaz. Çünkü ülkemizdeki çalışanların yarısı asgari ücret alıyor” diye konuştu.
Derneklerin ülkemiz için çok önemli olduğunun altını çizen Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, “Dernekler, hak atayan kuruluşlardır. Tabii ki devlet ciddiyeti ve sorumluluğunda, kurumsal bir yapıda çalışmalıdırlar” dedi.
Ülkemizin, Atatürk’ten sonra sistemini kaybetmenin sıkıntılarını yaşadığına dikkati çeken Ergün, “Yahudi’nin tuzağına düşerek üreten değil, tüketen bir toplum durumuna geldik. Milli olmak, özümüze dönmek çalışıp çok üretmek zorundayız” diye konuştu.
Söyleşinin sonunda gazeteci-yazar Önder Balıkçı, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün’e, “Geçmişten Geleceğe Pencere” isimli kitabını imzalayarak armağan etti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false