Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu açıklama yaptı: Demokrasilerde tek seslilik değil, çok seslilik esastır

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu açıklama yaptı: Demokrasilerde tek seslilik değil, çok seslilik esastır

İstanbul - Halkın gerçeklerden haberdar olma hakkının basında çok seslilikle mümkün olduğuna dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada son olarak

İstanbul - Halkın gerçeklerden haberdar olma hakkının basında çok seslilikle mümkün olduğuna dikkat çeken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)  Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada son olarak Reyhanlı`da bu ilkenin çiğnendiğine işaret etti. Açıklamada, "Reyhanlı`daki bombalı saldırıda yaralanan vatandaşlara bakanların hastanede yaptığı ziyarete AA ve TRT kameramanları alınırken Cihan Haber Ajansı muhabirlerinin engellenmesi ayrımcılıktır. İktidarı örtülü akreditasyon uygulamalarından vazgeçmeye çağırıyoruz" denildi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, söylemde çok sesliliği isteyen iktidarın uygulamada tek sesliliği tercih etmesinin basın özgürlüğüne zarar verdiğine dikkat çekti. TGC Yönetim Kurulu`nun açıklaması şöyle:
"Son dönemde iktidarın birçok toplantı ve ziyaretin takibini Anadolu Ajansı ve TRT ile sınırlandırması söylemde çok sesliliği dillendirenlerin, uygulamada tek seslilikten yana olduğunu göstermektedir. Bu örtülü bir akreditasyondur, haberleri denetim altına alma, sansür sonucunu doğurmaktadır.
Demokrasilerde tek seslilik değil, çok seslilik esastır.  İktidar; her yayın organına eşit mesafede durduğu ve gazetecilerin mesleklerini yapma özgürlüğünü engellemediği sürece halk da olaylarla ilgili şeffaf bir biçimde bilgilenecek ve kulaktan kulağa dolaşan sağlıksız bilgiler de habere dönüşmeyecektir. Bunlardan hareket ederek iktidarı medyada çok sesliliğe ve her yayın organının haber alma hakkına saygı göstermeye, örtülü akreditasyon uygulamalarından vazgeçmeye çağırıyor ve tekrar Reyhanlı`daki yayın yasağının kaldırılmasını istiyoruz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli