Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti açıklaması…

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti açıklaması…

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Başbakanı, gazetecileri hedef göstermekten vazgeçmeye davet etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Başbakanı, gazetecileri hedef göstermekten vazgeçmeye davet etti.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) bir basın açıklaması yaparak Taksim Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan gazeteci sayısının 24`e, gözaltına gazeteci sayısının ise sekize yükseldiğini açıkladı. 
TGC yaptığı açıklamada
Başbakanın hem Türk, hem de yabancı gazetecilere yönelik tehditlerinin gazetecilerin can güvenliğini ortadan kaldırdığına dikkat çekti. Açıklamada, vali ve emniyet müdürlerinden gazetecilere yönelik gözaltı uygulamalarından vazgeçilmesi ve gazetecilerin can güvenliklerinin sağlanması istendi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nin açıklaması şöyle:
"Taksim Gezi Parkı`ndan başlayan ve Türkiye geneline yayılan olaylarda basın ve ifade özgürlüğünün cezalandırılması süreci devam etmektedir.
Göstericilere yönelik orantısız şiddeti haberleştiren gazetecilerin çalışması engellenmektedir. Şu ana kadar güvenlik güçlerinin eylemcilere yönelik müdahalesi sırasında 24 gazeteci yaralanmış, sekiz gazeteci de gözaltına alınmıştır. Taksim Gezi Parkı`na polisin müdahalesi sırasında gazetecilerin girmesi yasaklanmıştır. Meslektaşları mızın çalışırken kullandığı gaz maskelerine el konulmuştur.  Başbakan Tayyip Erdoğan`ın konuşmalarında hem Türk, hem de yabancı gazetecilere yönelik tehditlerde bulunması meslektaşlarımızın can güvenliğini ortadan kaldırmıştır. Başbakan konuşmalarında gazetecileri hedef göstermemelidir. İllerdeki valiler ve emniyet müdürleri hem halkın, hem de gerçekleri haberleştiren gazetecilerin can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Vali ve emniyet müdürlerini gazetecilere yönelik gözaltı uygulamalarından vazgeçmeye, temel insan hak ve özgürlüklerine özen göstermeye, halkın ve gazetecilerin can güvenliklerini sağlamaya davet ediyor; gözaltına alınan meslektaşlarımızın en kısa zamanda bırakılmasını istiyoruz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli